Ohita valikko
siilot

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Rantakadun siilojen tarjouskilpailu on ratkennut – siilot puretaan ja tilalle nousee 11-kerroksinen asuinkerrostalo

Julkaistu: 3.9.2021

Vaasan kaupunki järjesti keväällä avoimen tarjouskilpailun, jolla etsittiin uutta omistajaa Rantakadun betonisiilojen tontille. Tarjouskilpailun voittajaksi valittiin tällä viikolla kiinteistökehitysyhtiö Fincap Oy, joka sitoutuu paitsi purkamaan vanhan siilorakennuksen, myös järjestämään yleisen arkkitehtuurikilpailun tontille toteutettavasta 11-kerroksisesta asuinrakennuksesta.

Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantain kokouksessaan. Virallisia tarjouksia tuli yhteensä kolme kappaletta, joista selvästi paras oli Fincapin tarjous. Kauppahinta on noin 5 miljoonaa euroa

– Vaasassa ei ole rakennettu sataan vuoteen tällaista kokonaisuutta suoraan meren äärelle, ja tämä näkyi myös voittaneen tarjouksen tasossa. Kun kyseessä on paraatipaikka, niin hinta on myös sen mukainen ja siihen voidaan olla tyytyväisiä, kaupungingeodeetti Petur Eklund toteaa.

Korkeimman tarjouksen lisäksi kilpailun voittajalta edellytettiin riittävää teknistä osaamista, sekä kokemusta laajan ja rakennusteknisesti haastavan rakentamisprojektin toteuttamisesta.

Myös ympäröivät katualueet otetaan huomioon

Myös siilotonttia ympäröivä alue kokee muodonmuutoksen rakennushankkeen yhteydessä. Viereisillä ranta- ja katualueilla onkin suuri merkitys, kun aluetta kehitetään kaikkien kaupunkilaisten iloksi.

– Liikenneyhteyksiä ja yleisiä alueita ei ole vielä suunniteltu, mutta on selvää, että poikkeuksellisen hieno rakennuskohde vaatii ympärilleen myös korkealuokkaista kunnallistekniikkaa. Nämä toimenpiteet tullaan suunnittelemaan ja toteuttamaan rakennushankkeen yhteydessä, kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi kertoo.

Projekti jatkuu seuraavaksi Fincapin, Vaasan kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n yhteistyössä järjestämällä arkkitehtikilpailulla, jonka pohjalta Fincap laatii tulevan asuinrakennuksen suunnitelmat.

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja Markku Järvelän mukaan tavoitteena on edistää asioita ripeällä aikataululla.

– Siiloilla on voimassa oleva purkulupa, joten purkaminen voidaan aloittaa jo ensi vuoden alkupuolella. Fincap teettää tätä ennen purkusuunnitelman ja kilpailuttaa purkutyön. Arkkitehtikilpailu järjestetään jo syksyn aikana ja asuinkerrostalon rakennustyöt päästään aloittamaan näillä näkymin vuoden päästä, Järvelä kertoo.

Lisätietoa

Siilotontin luovutuskilpailu