Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Rokkikoulussa vapaita paikkoja nuorille muusikoille

Julkaistu: 1.9.2023

Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden ylläpitämässä Rokkikoulussa on tälle syksylle vapaita oppilaspaikkoja bändiopetuksessa. Rokkikoulussa 13-17-vuotiaat vaasalaiset voivat harrastaa pop- ja rock-musiikkia eri muodoissa.

Rokkikoulu on todellista matalan kynnyksen harrastamisesta nuorille, sillä mukaan voi tulla ilman mitään kokemusta; vaaditaan vain kiinnostus musiikkia ja bändisoittoa tai –laulua kohtaan.

– Omia soittimiakaan ei alkuun tarvitse olla, vaan ne saa meiltä lainaksi. Osallistumismaksu bändiopetukseen on vain 11,50 euroa per henkilö lukukaudessa, kertoo Rokkikoulun ohjaaja Sami Sillanpää.

Bändien kokoonpano vaihtelee, joten niissä voi olla esimerkiksi 2-13 jäsentä. Mukaan voi tulla yksin tai kaverin kanssa.

– Kun nuori ilmoittautuu meille bändiopetukseen, hän kertoo samalla esimerkiksi mitä musiikkia tykkää kuunnella ja mistä soittimesta on kiinnostunut. Sen perusteella me ohjaajat katsomme hänelle sopivan kokoonpanon, Sillanpää kuvailee.

Kitara, basso, rummut, koskettimet ja laulu

Rokkikoulun opetusvalikoimaan kuuluu bändiohjausta, yksityisopetusta, äänitystä ja biisien tekemistä. Bänditunneilla vaihtoehdot ovat kitara, basso, rummut, koskettimet ja laulu, yksityistunneilla kitara, rummut ja basso.

Rokkikoululla on myös oma studio äänitystä ja musiikkivideoiden tekemistä varten.

Rokkikoulu toimii Rockwerstaalla Vaasan Klemettilässä.

Rokkikoulu täytti tänä vuonna 20 vuotta ja on julkaissut sen kunniaksi juhladokumentin ”Mitä me soitetaan?” Katso video ja tutustu samalla Rokkikoulun toimintaan!

Mikä Rokkikoulu?

  • 13-17-vuotiaille vaasalaisille
  • bändiopetusta: kitara, basso, rummut, koskettimet ja laulu
  • yksityistunteja: kitara, rummut ja basso
  • oppilaita noin 60 (kevät 2023)
  • oppilaista noin puolet tyttöjä ja puolet poikia
  • Ilmoittautua voi ympäri vuoden