Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

I Rockskolan finns det lediga platser för unga musiker

Publicerad: 1.9.2023

I Rockskolan, som upprätthålls av Vasa stads ungdomsservice, finns det i höst lediga elevplatser i bandundervisningen. I Rockskolan kan 13–17-åriga Vasabor hålla på med pop- och rockmusik i olika former.

Rockskolan erbjuder hobbyverksamhet med låg tröskel för ungdomar, eftersom man kan komma med utan någon erfarenhet, det krävs bara intresse för musik och att spela eller sjunga i ett band.

– I början behöver man inte heller ha ett eget instrument, utan det kan man låna av oss. Deltagaravgiften för bandundervisningen är endast 11,50 euro per person under en termin, berättar Sami Sillanpää, handledare vid Rockskolan.

Bandens sammansättning varierar, så de kan ha allt från 2 till 13 medlemmar. Man kan komma med ensam eller tillsammans med en kompis.

– När en ung person anmäler sig till bandundervisning hos oss, berättar hen samtidigt till exempel vilken slags musik hen tycker om att lyssna på och vilket instrument som intresserar. Utgående från det ser vi handledare ut en lämplig sammansättning för hen, beskriver Sillanpää.

Gitarr, basgitarr, trummor, klaviatur och sång

I Rockskolans undervisningsutbud ingår bandhandledning, privatundervisning, ljudinspelning och att göra låtar. Alternativen på bandlektionerna är gitarr, basgitarr, trummor, klaviatur och sång, på privatlektionerna gitarr, trummor och basgitarr.

I Rockskolan finns också en egen studio där man kan spela in musik och göra musikvideor.

Rockskolan är verksam på Rockwerstas i Klemetsö i Vasa.

I år fyller Rockskolan 20 år och för att fira det har man gett ut en festdokumentär ”Mitä me soitetaan?” (Vad spelar vi?) Se videon och bekanta dig samtidigt med Rockskolans verksamhet.

Vad då för Rockskola?

  • för 13–17-åriga Vasabor
  • bandundervisning: gitarr, basgitarr, trummor, klaviatur och sång
  • privatlektioner: gitarr, trummor och basgitarr
  • cirka 60 elever (våren 2023)
  • av eleverna är cirka hälften flickor och hälften pojkar
  • Anmäla sig kan man under hela året