Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

nainen esiintyy teatteriesityksessä

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Runoperformanssi pääkirjaston Draama-salissa 5.3. klo 18

Julkaistu: 27.2.2020

Ensiesitys runoperformanssista nähdään pääkirjaston Draama-salissa torstaina 5.3.2020 klo 18. Samalla julkistetaan myös runokirja. Tilaisuus on maksuton.

Runoperformanssi Sanoja Jumalattaren huulilta on esitys, jonka on luonut esiintyvä taiteilija ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Saila Kaaja. Siinä runot saavat draamallisen visuaalisen muodon.

Esityksessä käytetään nauhoitettua ääntä, musiikillista maisemaa ja runonlausuntaa. Esitys toteutetaan liikeimprovisaation ja erilaisten draamallisten aiheiden kautta. Ääninäyttelijöinä toimivat Saila Kaaja ja laulaja Kalle Kaaja.

Runoperformanssia varten nauhoitetussa äänitteessä soittavat Jari Salonen (kontrabasso) ja Aila Taipalus (rumpu, huilu). Äänitteen on miksannut ja äänittänyt Veli Hakala.

Tilaisuudessa julkistetaan myös samanniminen runokirja, jonka kuvat Kaaja on maalannut tukemaan kirjan sanomaa. Runokirjan ja runoperformanssin ajatelmat käsittelevät läsnäolon voimaa.

Runokirjan tarina on kokonaisuus, joka sisältää täysin uutta runoutta.  Saila Kaajan tekstin ja runoperformanssin suurin innoittaja on henkisen opettajan, luennoitsijan ja kirjailijan Eckhart Tollen kirjallisuus ja ajatukset.

Maksuttoman tilaisuuden järjestää Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut.