Information om coronaviruset

Information om coronaviruset

Förbigå menyn
nainen esiintyy teatteriesityksessä

Artikelkategorier: Nyheter

Diktperformance i huvudbibliotekets Dramasal 5.3 kl. 18

En diktperformance får sin premiär i huvudbibliotekets Dramasal torsdagen den 5 mars 2020 kl. 18. Samtidigt ges även en diktbok. Tillställningen är avgiftsfri.

En diktperformance med namnet Sanoja Jumalattaren huulilta (Ord från Gudinnans läppar) är en föreställning som har skapats av performancekonstnären och scenkonstpedagogen Saila Kaaja. I föreställningen får dikterna en dramatisk och visuell form. Föreställningen är på finska.

Inspelade ljud, musiklandskap och deklamation används i föreställningen. Den genomförs med rörelseimprovisation och olika slags dramatiska teman. Ljudartister är Saila Kaaja och sångaren Kalle Kaaja.

Musiker i inspelningen för denna diktperformance är Jari Salonen (kontrabas) och Aila Taipalus (trummor, flöjt). Inspelningen har mixats och spelats in av Veli Hakala.

I samband med tillställningen ges även en diktbok ut med samma namn. Bilderna i den har Kaaja målat som stöd för bokens budskap. Aforismerna i denna diktbok och diktperformance behandlar kraften i att vara närvarande.

Diktbokens berättelse är en helhet som innehåller helt ny poesi. Den största inspiratören till Saila Kaajas text och diktperformance är den andliga läraren, föreläsaren och författaren Eckhart Tolles litteratur och tankar.

Tillställningen ordnas av Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster och inträdet är fritt.

Publicerad: 27.02.2020