Ohita valikko
tietokone ja kädet

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Ryhmämuotoinen kuntouttava työtoiminta jatkuu Vaasassa – avoimet ovet 3.2.

Julkaistu: 27.1.2020

Vaasan kaupunki valmistelee parhaillaan ryhmämuotoisen kuntouttavan työtoiminnan käynnistämistä: uusiin tiloihin voi tulla tutustumaan 3.2. Palvelu on saanut myös uuden nimen.

Vaasan kaupunki valitsi ryhmämuotoisen kuntouttavan työtoiminnan palvelutuottajiksi syksyllä järjestetyssä kilpailutuksessa Vaasan Setlementtiyhdistys ry:n, SPR-Kirppiksen ja Resurscentret Föregångarna rf:n. Suurimpana ostopalvelutuottajana toimineen Vaasan Setlementtiyhdistys ry:n kanssa ei päästy sopimukseen kilpailutuksen jälkeen, jolloin kaupunki ryhtyi selvittämään vaihtoehtoja uudeksi työtoimintapaikaksi Setlementti ry:n tilalle.

Koska Vaasan seudulla ei ole tahoa, jolla on osaamista ja resursseja tämän kaltaisen lakisääteisen palvelun tuottamiseen, päätti kaupunginhallitus 13.1., että kaupunki toimii itse palveluntuottajana enintään vuoden loppuun asti.

– Tällä hetkellä ohjaajien ja työvalmentajien rekrytointi on loppusuoralla, ja uusien toimitilojen kalustaminen on käynnissä, kertoo kaupungin työllistämispäällikkö Helena Nurmikoski.

Uuden palvelun nimeksi valittiin Noste–Flyt. Nimikilpailu on ollut avoin kaupungin aikuissosiaalityön työntekijöille, jotka tuntevat hyvin ryhmämuotoisen kuntouttavan työtoiminnan ja sen asiakkaat.

– Nimi kuvastaa ryhmämuotoista kuntouttavaa työtoimintaa, jonka avulla asiakas saa nostetta elämäänsä, pääsee esimerkiksi syrjäytyneisyydestä tai muuten elämässään parempaan suuntaan – saa nostetta, kertoo aikuisten sosiaalityön palvelualuejohtaja Virpi Kortemäki.

Avoimet ovet ja infotilaisuuksia 3.2. klo 12-14

Kaikki vanhat ja uudet asiakkaat sekä toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan uusiin tiloihin:

Aika: maanantaina 3.2.2020 klo 12.00–14.00
Paikka: Kauppapuistikko 4

Iltapäivän aikana järjestetään lyhyitä infotilaisuuksia (klo 12 ja klo 13) sekä mahdollisuus ideoida toimintaa.