Ohita valikko
Sebastian on maailman onnellisin

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Sebastian da Costa äänestettiin maailman onnellisimmaksi – Halusin lähestyä tätä prosessia rehellisest

Julkaistu: 2.10.2021

Sebastian on maailman onnellisin ihminen. Äänestyksen tulos julkistettiin lauantaina Strömsössä järjestetyssä Onnellisuusillassa, johon huipentui keväällä alkanut tutkimusmatka onnellisuuden saloihin. Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi tähtäävä Vaasa halusi löytää maailman onnellisimman ihmisen tehdäkseen tunnetuksi onnellisen elämän elementtejä. 

Sebastian Da Costa on maailman onnellisin ihminen. 31-vuotiaan vaasalaisen onnellisuus rakentuu rohkeudelle toteuttaa unelmiaan. Olennainen osa hänen onnellisuuttaan ovat myös läheiset ja heidän tukensa.

– Hyvä fiilis! Minulla on todella otettu olo, että minua äänestettiin. Halusin lähestyä tätä prosessia rehellisesti ja tämä matka on antanut väriä minun päiviini. Olen 2015 tehnyt oman elämän kanssa käännöksen, ja aloin miettiä omaa hyvinvointiani. Silloin osui käsiini Don Miguel Ruiz – Tie takaisin paratiisiin -kirja. Nyt tässä hetkessä on hienoa ajatella omaa matkaani tähän hetkeen, kertoo

Sebastian valittiin maailman onnellisimmaksi äänestyksellä. Hänen lisäkseen ehdolla onnellisimmaksi olivat Maija ja Anni. Äänestysvaiheen tueksi ja inspiraatioksi Vaasa julkaisi syyskuussa kolmiosaisen videosarjan Maria & maailman onnellisimmat. Videosarjassa toimittaja Maria Veitola tutustui finalistien arkeen ja onnellisuuteen Vaasassa. Ääniä annettiin kaiken kaikkiaan 1 395.

– Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia äänestäneitä ja tietysti koko finaalikolmikkoamme. Heidän aidot ja onnelliset tarinansa ovat kiehtoneet ja sykähdyttäneet suomalaisia valtavasti. Se olikin tärkein tavoitteemme, kun aloimme keväällä etsiä maailman onnellisinta ihmistä, muistuttaa Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.

Toukokuussa julkaistussa etsintäkuulutuksessa maailman onnellisimman haku rajattiin Vaasan seudulle, koska Vaasan tavoitteena on olla maailman onnellisimman maan onnellisin kaupunki. Vaasalaisten onnellisuutta on kehitetty syksystä 2020 lähtien onnellisuusprofessori Markku Ojasen opastamana. Ojanen oli mukana myös lauantaina Maria Veitolan juontamassa Onnellisuusillassa, jossa keskusteltiin onnellisuudesta ja koottiin yhteen Vaasan tutkimusmatkan oivalluksia.

– Seikkailumme aikana olemme oppineet, että onnellisuus rakentuu lopulta hyvin yksinkertaisista ja tutuista asioista. Perhe, merkityksellinen työ tai harrastus, sujuva arki ja yhteys luontoon ovat tärkeitä onnellisuuden elementtejä. Olemme saaneet myös vahvistusta sille käsitykselle, että hyvät teot lisäävät onnellisuutta, Forsén kertoo.

Onnellisimman ihmisen etsintä on Vaasan hyvä teko kaikille suomalaisille. Tavoitteena on ollut paitsi jakaa oivalluksia onnellisuudesta myös muuttaa perinteistä ajatusta siitä, ettei onneaan saisi näyttää.

– Onnellisimman etsintä huipentui upeasti Onnellisuusiltaan, mutta yhteinen seikkailumme ja työmme onnellisuuden parissa jatkuu, korostaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus.

– Onnellisuus ei ole vain yksittäisten ihmisten vastuulla vaan myös elinympäristöllä on siihen suuri vaikutus. Me Vaasan seudulle uskomme, että kaupungit ja kunnat voivat merkittävästi vaikuttaa asukkaidensa onnellisuuteen, Kattelus jatkaa.

Tästä on kyse:

  • Tavoite maailman onnellisimman maan onnellisimmasta kaupungista on kirjattu Vaasan kaupungin strategiaan, ja asukkaiden onnellisuutta seurataan vuosittain onnellisuustutkimuksen avulla.
  • Vaasalaisten onnellisuutta pyritään kehittämään onnellisuutta vuosikausia tutkineen emeritusprofessori Markku Ojasen johdolla.
  • Toukokuussa 2021 Vaasa julkaisi maailman onnellisimman ihmisen etsintäkuulutuksen. Tuntomerkkeinä olivat asuinpaikka Vaasan seudulla sekä kyky kokea tyytyväisyyden, merkityksellisyyden ja onnen tunteita sekä taito levittää hyvää energiaa myös ympärilleen.
  • 115 ilmoittautuneen ja ilmiannetun joukosta valittiin professori Markku Ojasen johdolla kolme finalistia. Elokuussa he saivat vieraakseen toimittaja Maria Veitolan.
  • Veitolan vierailuista koottiin kolmiosainen videosarja Maria & maailman onnellisimmat. Videoiden perusteella suomalaiset saivat äänestää kolmikosta suosikkiaan maailman onnellisimmaksi.
  • Maailman onnellisin ihminen julkistettiin Vaasan Strömsössä 2. lokakuuta suorana striimatussa Onnellisuusillassa.
  • Maailman onnellisimmaksi äänestetty saa elinikäisen käyttöoikeuden Vaasan kulttuuri- ja liikuntapalveluihin.
  • Lue lisää Vaasan kaupungin verkkosivustolta maailmanonnellisinkaupunki.fi.