Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Sisäsataman avantouintipaikka on nyt auki

Julkaistu: 14.12.2023

Vaasalaiset valitsivat osallistuvan budjetoinnin kohteeksi tänä vuonna avantouintipaikan Sisäsatamaan. Kaikille avoin ja maksuton avantouintipaikka on avattu torstaina 14.12.

Hietasaarenkadun päässä sijaitsevalla Sisäsataman avantouintipaikalla on kaksi lämmitettyä pukukoppia, erikseen naisille ja miehille. Avantoon johtavan laiturin pitää sulana lämpömatto, ja laiturialueella on myös valot.

Itse avanto pidetään avoimena pumpun avulla.

Kaikille avoin ja maksuton avantouintipaikka on avoinna joka päivä klo 6-21. Alueella on tallentava kameravalvonta.

Pukukopit ovat avoinna kaikille ja niistä löytyy penkit ja naulakot. Lisäksi molemmissa kopeissa on neljä säilytyslokeroa, jotka saa lukkoon omalla lukolla.

– Kaupunki ei korvaa pukukopeista tai talviuimapaikan alueelta hävinneitä tavaroita tai omaisuutta, joten mukaan voi ottaa esimerkiksi oman riippulukon, jolla säilytyslokeron saa lukkoon, kertoo viheraluetiimin palveluvastaava Jarmo Latvala.

Ehdota uusia ideoita 15 000 eurolle tammikuussa

Vaasan kaupungin osallistuvassa budjetoinnissa asukkaat saavat kerran vuodessa ehdottaa omia ideoitaan siitä, mihin 15 000 euroa käytetään.

Vuoden 2024 osallistuvan budjetoinnin kohteen haku alkaa jo tammikuussa, 22.1. Omaa ideaansa voi ehdottaa 28.2. saakka. Voittaja selviää toukokuussa.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on, että kaupunkilaiset osallistuvat oman ympäristönsä kehittämiseen sekä nostaa esiin tapoja, mihin julkisia varoja voidaan käyttää.

Osallistuvan budjetoinnin kohteet aiempina vuosina:

  • 2023: avantouintipaikka Sisäsatamaan
  • 2022: päiväkoteihin leluja ja muita lapsia aktivoivia välineitä
  • 2021: kukkaniitty Vaskiluotoon
  • 2020: kirsikkapuisto Onkilahden puistoon