Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Inre hamnens vinterbadplats är nu öppen

Publicerad: 14.12.2023

I år valde Vasaborna att den inkluderande budgeteringen ska gå till en vinterbadplats i Inre hamnen. Torsdag 14.12 öppnades den kostnadsfria vinterbadplatsen för allmänheten.

Inre hamnens vinterbadplats i slutet av Sandögatan har två varma omklädningsrum, ett för kvinnor och ett för män. Bryggan som leder ner till vaken hålls isfri med en värmematta, och bryggområdet är också upplyst.

Själva vaken hålls öppen med en pump.

Att vinterbada är gratis och området är öppet varje dag kl. 6-21. Området har inspelande kameraövervakning.

Omklädningsrummen med bänkar och klädkrokar är öppna för alla. I båda omklädningsrummen finns dessutom fyra skåp för värdesaker, som man kan låsa med ett eget lås.

– Staden ersätter inte saker eller egendom som har försvunnit ur omklädningsrummen eller från vinterbadsområdet, så ta med ett eget hänglås att låsa värdeskåpet med, säger Jarmo Latvala, som är serviceansvarig i grönområdesteamet.

Kom med nya idéer för 15 000 euro i januari

Vasa stads inkluderande budgetering ger invånarna möjlighet att årligen komma med egna förslag på användningen av 15 000 euro.

År 2024 börjar sökandet efter ett lämpligt objekt för den inkluderande budgeteringen redan den 22 januari. Du kan framföra dina idéer fram till den 28 februari. Vinnaren utses i maj.

Målet för den inkluderande budgeteringen är att stadsborna ska vara med och utveckla sin omgivning samt att lyfta fram sätt på vilka offentliga medel kan användas.

Den inkluderande budgeteringens objekt under de senaste åren:

  • 2023: vinterbadplats i Inre hamnen
  • 2022: leksaker och andra aktiverande redskap till barnen i daghemmen
  • 2021: blomsteräng i Vasklot
  • 2020: körsbärspark i Metviksparken