Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Sukeltaen Itämeri puhtaaksi – tervetuloa Wärtsilä Dive Against Debris -tapahtumaan Kalarantaan 25.8.

Julkaistu: 15.8.2022

Päivitetty: 16.8.2022

Voitko kuvitella Itämeren, jonka pohjalla ei lojuisi lainkaan roskaa, kuten muovipulloja, polkupyöriä tai sähköpotkulautoja? Tämän unelman toteuttamiseksi Wärtsilä järjestää ympäristön siivoustapahtuman, johon osallistumalla voit antaa oman panoksesi joko maalla tai meressä.

Wärtsilä Dive Against Debris -sukellustapahtuma järjestetään Itämeripäivänä, torstaina 25.8.2022, klo 16-19 Vaasan Kalarannassa.

Voit osallistua tapahtumaan vapaaehtoisena sukeltajana, jos sinulla on riittävästi aiempaa kokemusta ja omat sukellusvälineet. Voit myös seurata paikan päällä, kun vapaaehtoissukeltajat nostavat mitä eriskummallisempia esineitä meren pohjasta. Seuratessasi sukeltajien työtä, voit samalla myös jutella sukeltajien kanssa sukellusharrastuksesta tai osallistua roskien keräykseen ranta-alueella.

Tapahtuman järjestävät Wärtsilä ja vapaaehtoiset sukeltajat yhdessä muun muassa Vaasan kaupungin kanssa. Kaupungin viheraluetiimi tuo rantaan siirtolavan ja siivoustarvikkeita roskia varten.

– Kannustamme kaikkia asukkaita osallistumaan roskien keräykseen niin merestä, kuin maalta vaikkapa veneilyretken tai iltalenkin yhteydessä, viheraluehortonomi Leila Roininen sanoo.

Mukana tapahtumassa on myös Pidä Saaristo Siistinä ry, jonka toiminta tähtää Suomen merialueiden ja sisävesien, rantojen ja saariston puhtaana pitämiseen. Lisäksi Vaasan Meripelastusyhdistys on mukana kertomassa lisää meripelastustoiminnasta sekä Vaasan VPK on paikalla varmistamassa, että sukeltajat saadaan puhtaaksi heidän noustessaan vedestä. Tapahtumassa voit myös lainata meriaiheisia kirjoja Vaasan kaupunginkirjaston Laina-pyörästä ja osallistua meriaiheiseen askarteluun.

Jos haluat osallistua tapahtumaan sukeltajana, rekisteröidy tämän linkin kautta viimeistään 19.8.2022. Voit osallistua sukellukseen, jos olet sertifioitu sukeltaja ja osaat sukeltaa Suomen vesistöissä. Omat sukellusvarusteet ja sukellussertifikaatti tulee ottaa mukaan.

Tällä videolla näet tunnelmia viime vuoden tapahtumasta Helsingissä sekä vastaavanlaisesta Dubaissa järjestetystä sukellustapahtumasta. Facebook-tapahtuman kautta voit myös jakaa tapahtuman tiedot ystävillesi. Tervetuloa mukaan!

Päivä, aika ja paikka

Torstai 25.8.2022
Klo 16-19

Kalaranta
Rantakatu 14
65100 Vaasa