Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Sundom skola sai lisää tilaa sisälle ja pihalle

Julkaistu: 26.1.2024

Sundom skolan alakoulun yhteyteen on valmistunut neljä luokkahuonetta käsittävä lisärakennus. Kouluun saatiin samalla myös uusittu musiikkiluokka ja opettajanhuone. Remontin yhteydessä rakennuksen lämmitysjärjestelmä vaihdettiin öljystä energiatehokkaaseen maalämpöön.

Sundom skolassa iloitaan kauan kaivatuista lisätiloista sekä remontin päättymisestä. Oppilailla ja henkilökunnalla on nyt enemmän tilaa, kun olemassa olevan koulurakennuksen yhteyteen valmistui lisärakennus.

– Saimme neljä luokkahuonetta lisää. Iso muutos on myös se, että aiemmin tämän kaksikerroksisen koulun rappuset kulkivat rakennuksen ulkopuolella, ja nyt rappukäytävä toiseen kerrokseen on sisätiloissa, iloitsee rehtori Annika Snickars.

Koulussa on nyt kotiluokat kaikille opetusryhmille sekä asianmukaiset tilat erityisopetukselle ja musiikin opetukselle.

Sundom skolan 3B-luokan oppilaat Venny Ilmarinen (vas.), Alexander Koivisto ja Alicia Lindh viihtyvät koulun uusissa tiloissa.

Neljä uutta luokkahuonetta

Nykyisen koulurakennuksen lounaispäätyyn rakennettu laajennusosa on muun koulurakennuksen tapaan kaksikerroksinen ja kooltaan 520 m². Laajennusosassa on neljä luokkahuonetta, tila erityisopetukselle, aula- ja wc-tiloja sekä sisätiloissa kulkeva portaikko.

Koulun tilanpuutetta ovat syksystä 2019 saakka helpottaneet koulun sisäpihalla sijainneet erilliset tilaelementit, joissa on kaksi opetustilaa. Laajennusosan valmistuttua näistä parakeista voidaan nyt luopua.

– Ne kuljetetaan pois tammikuun aikana, ja sitten saamme myös koulun takapihalle lisää tilaa ja esimerkiksi pienen koripallokentän, Snickars kertoo.

Rappukäytävä toiseen kerrokseen on nyt sisätiloissa.

Energiatehokas maalämpö korvasi öljylämmityksen

Rakennushankkeessa koulun entinen lämmitysjärjestelmä eli öljylämmitys korvattiin energiatehokkaalla maalämmöllä.

– Öljylämmitysjärjestelmästä luopuminen on askel kohti hiilineutraalia Vaasaa. Saimme siihen rahoitusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA) noin 170 300 euroa, kertoo projektipäällikkö Teemu Ranta Vaasan kaupungin talotoimesta.

Myös nykyisen koulun tiloissa tehtiin muutoksia. Opettajien huone siirtyi keskeisemmälle paikalle koulua, ja musiikkiluokka sai paremmat ja suuremmat tilat.

Opettajanhuone siirtyi remontissa keskeisemmälle paikalle. ”Meillä on nyt kaupungin paras opettajanhuone”, kehuu Sundom skolan rehtori Annika Snickars.

Kirjastolle sosiaalitilat ja inva-wc

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 3,7 miljoonaa euroa. Tähän lukuun sisältyvät laajennusosan rakentaminen, olemassa olevan koulurakennuksen muutostyöt sekä lämmitysjärjestelmän vaihtaminen.

Koulun kanssa samassa rakennuksessa sijaitsevan Sundomin kirjaston henkilökunnalle saatiin kunnolliset sosiaalitilat sekä kirjaston asiakkaiden käyttöön inva-wc.

Aulatilaa koulun uudessa osassa.