Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Suomen pisin merenpohjan alle rakennettava tietoliikenneyhteys Vaskiluotoon

Julkaistu: 9.3.2020

Telia ja Eltel toteuttavat Suomen tähän asti pisimmän merenpohjan alle rakennettavan tietoliikenneyhteyden Vaasassa. Vaskiluodosta Palosaaren Yliopistonrantaan suuntaporattava suomenennätysyhteys on mitaltaan noin 800 metriä. Ylioppilastalon rannan puoleinen kevyen liikenteen väylä on suljettu 6.3–31.3.2020 ajan. 

Vaskiluodon tulevaisuuden suunnitelmissa sovitetaan yhteen asumista, teollisuutta ja työpaikkoja, matkailua sekä muita palveluita. Alueen tiivistäminen ja täydennysrakentaminen merkitsevät jopa 4000 uutta asukasta ja 3000 uutta työpaikkaa Vaskiluodossa.

Telia Finlandin mukaan yhä useampien arkisten toimintojen, palveluiden ja yritystoiminnan riippuvuus nopeista ja toimivista yhteyksistä edellyttävät Vaskiluodon yhteyksien parantamista ja varmentamista. Hankkeen toteutuksesta vastaa Eltel. Telia Finlandin ja Eltelin tiedotteen mukaan suunnitteluvaiheessa todettiin, että suuntaporattu putkiyhteys mantereelta on turvallisin ja vähiten alueen ekosysteemiä kuormittava vaihtoehto toiseksi yhteydeksi saarelle.

Kevyen liikenteen väylä suljetaan työn ajaksi

Domus Bothnican Vaasan ylioppilastalon kohdalla, osoitteessa Yliopistonranta 5, rannan puoleinen kevyen liikenteen väylä suljetaan 6.3–31.3.2020 kaapelien vedon ajaksi.

Kävelijät ja pyöräilijät ohjataan kulkemaan ylioppilastalon parkkipaikan puolelta töiden ajan.

Vuoden 2019 huhtikuussa käynnistynyt urakka valmistuu maaliskuussa 2020.