Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Suurimpien uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset

Julkaistu: 14.6.2023

Vaasan viideltä suurimmalta uimarannalta otettiin uimavesinäytteet 5.6. Kaikkien rantojen uimavedet täyttivät laatuvaatimukset.

Uimavesinäytteet otetaan ennen uimakauden alkua suurimmilta uimarannoilta, joita lainsäädäntö edellyttää. Vaasassa nämä ovat Ahvensaari, Hietasaari, Kustaanlinna, Mansikkasaari ja Strömsö.

Vaasan ja Laihian kaikkien uimarantojen (13 kpl) vedenlaatua seurataan säännöllisesti uimakaudella 15.6. – 31.8.2023. Seuraavat näytteenottopäivät ovat 26.6., 17.7. ja 7.8.

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan rannikon uimavesissä suolistoperäisten enterokokkien määrä on oltava alle 200 pmy/100 ml ja Escherichia colin on oltava alle 500 mpn/100 ml. Syanobakteereja eli sinileviä ei saa havaita aistinvaraisesti uimavedessä tai uimarannalla.

Jos uimari havaitsee uimavedessä jotain epäilyttävää, kuten normaalista poikkeavaa väriä tai hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta kunnan terveydensuojeluviranomaiselle (Vaasan kaupungin ympäristöosasto, keskuksen puh. (06) 3251 111, terveysvalvonta@vaasa.fi) tai rannan ylläpitäjälle, jonka yhteystiedot löytyvät uimarannan ilmoitustaululta.