Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Liiketoiminta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Suurlähettiläät vierailevat Vaasassa 28.-29.5.

Vaasassa vierailee 28.-29.5. suurlähettiläitä puolisoineen 24 eri maasta. Vierailu on Vaasalle suuri kunnia ja merkityksellinen muun muassa EnergyVaasan kansainvälisten yritysten ja ulkomaan viennin kannalta.

Suomessa toimivat suurlähettiläät tutustuvat joka vuosi johonkin Suomen kaupunkiin yhteisellä ulkoministeriön järjestämällä matkalla. Tänä vuonna suurlähettiläät vierailevat puolisoineen Vaasassa. Suurlähettiläät vierailivat Vaasassa myös vuonna 2012.

– Meille on suuri kunnia ja ilo, että suurlähettiläät vierailevat jälleen Vaasassa. Meidät on selkeästi noteerattu maailmalla Pohjoismaiden merkittävimpänä energiateknologian ja -osaamisen keskittymänä ja, että alueemme yritykset ovat tärkeitä koko Suomen viennin kannalta, sanoo Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Suurlähettiläitä on tulossa muun muassa Afrikasta, Aasiasta, Euroopasta sekä Etelä-Amerikasta. Vaasalaisilla energia-alan yrityksillä on jo ennestään vientiä, liikeyhteyksiä tai projekteja lukuisissa osallistuvissa maissa.

Vierailun isäntänä toimii valtiosihteeri Matti Anttonen Ulkoministeriöstä.

Kaksi päivää täynnä asiaa ja elämyksiä

Suurlähettiläät puolisoineen tutustuvat vierailunsa aikana muun muassa Vaasan seudun energiateknologian ja –osaamisen vahvuuksiin, mahdollisuuksiin sekä koulutukseen.

Vierailulla kuullaan ratkaisuista ilmastonmuutoksen torjuntaan tutkimuksen ja teknologian keinoin ja tutustutaan koulutukseen, yrityksiin sekä Merenkurkun maailmanperintöalueeseen. Lisäksi kuullaan vaasalaisia nuoria ja keskustellaan heidän kanssaan kestävästä kehityksestä. Vierailuun sisältyy myös käynti Kuntsin modernin taiteen museossa.

Julkaistu: 24.05.2019