Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Suvilahden kaatopaikkaa valmistellaan virkistyskäyttöön – kaupunginselän reitti ohjataan kiertotietä kaatopaikan kohdalla

Julkaistu: 29.4.2022

Suvilahden vanhalla kaatopaikalla tehdään maanrakennustöitä 2.5.-15.7. välisenä aikana. Töiden ajan kaatopaikan huoltotie on käyttökiellossa ja kaupunginselän reitin kaatopaikan vierestä kulkeva osuus ohjataan vaihtoehtoista reittiä kanaalin ja huoltotien välistä.

Vaihtoehtoinen reitti on pituudeltaan noin 300 metriä ja se merkataan puomein ja opastein. Huoltotien käyttörajoitus on voimassa arkisin klo 6.30-16.00.

– Kaatopaikan helmassa viimeistellään ympäristölupaehtojen edellyttämä tiivistysrakenne kaivinkonetyönä. Huoltotie suljetaan ulkopuolisilta työturvallisuuden varmistamiseksi, kuntatekniikan toimistoinsinööri Antti Ruokonen kertoo.

Kaatopaikan tiivistäminen liittyy suunnitelmiin, joissa Suvilahden kaatopaikkaa valmistellaan virkistyskäyttöön. Vanhan kaatopaikan alueelle on toivottu muun muassa maastopyöräilyrataa, lintutornia, kuntoportaita ja frisbeegolfrataa.

– Tulevana kesänä tehdään lisäksi pintarakenteen muotoilutöitä, mutta pääpaino virkistysrakentamiselle tulee olemaan vuoden 2023 aikana. Tavoitteena on virkistyskäytön mahdollistaminen vuoden 2024 alkupuolella, Ruokonen kertoo.

Lue lisää:

Kuntopolku ja lintutorni suosikit Suvilahden entisen kaatopaikan alueelle