Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Avstjälpningsplatsen i Sunnanvik byggs om för rekreation – en omväg på Stadsfjärdsleden vid avstjälpningsplatsen

Publicerad: 29.4.2022

På den före detta avstjälpningsplatsen i Sunnanvik görs jordbyggnadsarbeten under perioden 2.5–15.7. Medan arbetena pågår är det förbjudet att använda servicevägen till avstjälpningsplatsen. För det avsnitt av Stadsfjärdsleden som löper bredvid avstjälpningsplatsen ska det byggas en omväg mellan kanalen och servicevägen.

Den alternativa rutten ska omfatta cirka 300 meter och märkas ut med bommar och informationsskyltar. Användningen av servicevägen ska begränsas vardagar kl. 6.30–16.00.

– På avstjälpningsplatsen byggs färdig den tätningskonstruktion som miljötillståndsvillkoren kräver. Arbetet utförs med grävmaskin. Servicevägen stängs för utomstående för att arbetssäkerheten ska kunna säkerställas, säger Antti Ruokonen, byråingenjör vid Kommuntekniken.

Tätningen av avstjälpningsplatsen hör ihop med planerna att bygga om avstjälpningsplatsen i Sunnanvik för rekreation. På området för den före detta avstjälpningsplatsen har det bland annat önskats terrängcykelbana, fågeltorn, motionstrappa och frisbeegolfbana.

– I sommar kommer vi även att forma avstjälpningsplatsens ytkonstruktion, men själva rekreationsbyggandet äger huvudsakligen rum år 2023. Målet är att rekreationsanvändningen ska vara möjlig mot slutet av 2024, säger Ruokonen.

Läs mer:

Motionsstig och fågeltorn favoriter på f.d. avstjälpningsplatsen i Sunnanvik