Ohita valikko
sydäniskuri seinällä

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Sydäniskurit kartalle Vaasassa!

Julkaistu: 25.10.2023

Sydäniskuri eli defibrillaattori on laite, jolla pyritään palauttamaan sydän lyömään normaaliin tahtiin. On tärkeää, että sydäniskurit löytyvät kartalta, sydäniskurien paikkatietoja kerätään defi.fi-palveluun.

Arviolta noin 40 vaasalaista saa vuosittain äkillisen sydänpysähdyksen arkielämässä. Sydänpysähdyksissä ensimmäinen auttaja on usein ohikulkija. Paineluelvytyksen aloittaminen ja sydäniskurin käyttö 3–5 minuutin sisällä sydänpysähdyksestä moninkertaistaa selviytymismahdollisuudet. Siksi on tärkeää, että jokainen tietää, missä lähin sydäniskuri sijaitsee.

Sydäniskureita on valtion ja kuntien kiinteistöissä, kauppakeskuksissa sekä yrittäjien tiloissa ja taloyhtiöissä. Vaasassa iskureita löytyy myös esimerkiksi liikuntapaikoilta ja kirjastoista.

Jokainen sydäniskuri tulee rekisteröidä  defi.fi-palveluun, jossa tällä hetkellä on valtakunnallisesti vajaat 7 000 sydäniskuria.

Lähimmän sydäniskurin voi paikantaa 112 Suomi -sovelluksesta ja defi.fi-palvelusta.

Sydäniskurin rekisteröiminen on helppoa

Oletko sydäniskurin haltija? Lisää laitteesi defi.fi-palveluun. Katso myös muut ohjeet sydäniskurin haltijalle. Vastuu iskurien rekisteröimisestä on iskurin haltijalla. Iskureiden rekisteröinti tulee tehdä, kun iskuri on asennettu ja käyttövalmis.

  • Mene osoitteeseen defi.fi
  • Rekisteröidy sivuston käyttäjäksi.
  • Kun olet rekisteröitynyt, pääset lisäämään sydäniskurin valitsemalla Sydäniskurit – Lisää uusi sydäniskuri.
  • Lisää pyydetyt tiedot sydäniskurista. Erityisen tärkeää on merkitä defin sijainti mahdollisimman tarkasti (esim. pääaula, neuvonta) sekä milloin ja miten laite on saatavilla. Suosittelemme sijoittamaan laitteen niin, että se on aina saatavilla.
  • Kun olet lisännyt tiedot, tallenna ne. Lähetä tiedot tarkastettavaksi -painikkeella. Pääset tarvittaessa muokkaamaan ilmoitusta myös tallennuksen jälkeen.

Bongasitko sydäniskurin, joka ei löydy kartalta?

Ilmoita siitä sähköpostitse bongaadefi@sydanliitto.fi tai pyydä laitteen haltijaa lisäämään laite rekisteriin.

Sydänliitto hallinnoi defi.fi-palvelua yhdessä Suomen Elvytysneuvoston ja Suomen Punaisen Ristin kanssa.