Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
James ja orkesteri

Artikkelin kategoriat: Vaasan kaupunginorkesteri

Sinfonioita, satuja ja Sibelius

Vaasan kaupunginorkesterin syyskausi tuo Vaasaan kilpailuvoittajia ja juhlahumua.

Kaupunginorkesterin syksyn monipuolinen konserttiohjelma pitää sisällään perinteisten sinfoniakonserttien lisäksi kolme kamarikonserttia, perhekonsertin sekä elokuvakonsertin.

Konserttien lisäksi luvassa on entistä suurempi kirjo erilaisia konserttien yhteydessä järjestettäviä yleisötapahtumia.

Oktoberfestista Halloweeniin

Orkesterin syyskauden avaa syyskuussa järjestettävä Jorma Panula -kapellimestarikurssin konsertti. Yleisölle avoimen konsertin johtavat kapellimestarikurssin oppilaat.

Heti perään, kamarimusiikkisarjan käynnistää unkarilaisten sävelten siivittämä Tulisuutta ja tunteita –konsertti. Lokakuussa kaupunginorkesteri juhlistaa Oktoberfestia riemullisen vaskipuhallinkonsertin voimin.

Orkesteri konsertoi myös elokuvateatteri Ritzissä, jossa nähdään (ja kuullaan!) vampyyrielokuvien klassikko Nosferatu. Elokuva herätetään henkiin elävän musiikin voimalla Halloweenina.

Kaupunginorkesterin kausi huipentuu marraskuussa, kun orkesterin kannatusyhditys Bravo! juhlistaa puolestaan 25. toimintavuottaan juhlakonsertilla.

Vierailevat artistit

Syksyn konsertteja tähdittävät vierailevat artistit kuten nuori viuluvirtuoosi Rebecca Roozeman. Solisteiksi Vaasaan saadaan myös Lappeenrannan laulukilpailujen voittaja, sopraano Virva Puumala sekä tenori Topi Lehtipuu.

Myös puikoissa nähdään uusia vierailijoita. Magia española –konsertin saapuu johtamaan espanjalainen Miguel Romea. Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa yhteistyösssä toteutettavan Phantasma-konsertin johtaa virolainen Mihhail Gerts.

Teokset tutuksi

Ylikapellimestari James Lowen vetämät musiikkipiirit jatkuvat syyskaudella, mutta vaihtelevat jokaisen Lowen johtaman konsertin teeman mukaisesti.

Perheille suunnatun Lintu Sininen-konsertin satumusiikkipiirissä tutustutaan teokseen ja sen syntyyn solistien Jussi Makkonen ja Nazig Azezianin johdolla. Nosferatu-konsertin kauhupiirissä puolestaan keskustellaan elokuvasta ja sen musiikista Marko Hautalan ja James Lowen kanssa.

Tämän lisäksi yleisöllä on mahdollisuus tutustua kaupunginorkesterin muusikoihin ja vieraileviin artisteihin muusikko- ja artistitapaamisissa. Kaikkiin syksyn yleisötilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Tervetuloa konsertteihin!

Julkaistu: 30.08.2019