Ohita valikko
Taiteiden yön esitys

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Taiteiden yössä karnevaalitunnelma oli aistittavissa

Julkaistu: 12.8.2022

Vaasan Taiteiden yö keräsi 11.8.2022 ennätysyleisön. Lähes 30 000 kävijää nautti karnevaalitunnelmasta kauniissa säässä. Illan viimeinen esitys päättyi äkilliseen nuotioiden sammuttamiseen Kustaanlinnan uimarannalla.

Järjestäjät arvioivat, että tämänvuotisen Taiteiden yön kävijämäärä oli entisten vuosien tasolla, kenties ylittyikin aikaisemmista.

–Ihmiset ovat jälleen löytäneet takaisin ja karnevaalitunnelma oli aistittavissa. Uusi karnevaalikulkue oli menestys ja yleisö löysi reitin varrelle kirjastolle saakka, kertoo vs. kulttuurisuunnittelija Pia Kokko tyytyväisenä.

Taiteiden yön kolme musiikkilavaa veti täydet yleisöt lähes viimeiseen bändiin saakka, ja esiintyvät bändit ovat olleet todella tyytyväisiä. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut.

Kustaanlinnan rannan tuliesityksen nuotiot savuttivat

Taiteiden yön viimeisen esityksen päätteeksi palokunta tuli sammuttamaan nuotiot, jotka olivat osa Sudenmorsiamien ja Weljien esitystä. Esityksestä tai tulista ei aiheutunut vaaraa kenelläkään rannalla olijalle.

–Yleisö säikähti, kun emme ehtineet kuuluttaa, mitä tapahtuu palomiesten marssiessa sammuttamaan. Olemme pahoillamme tästä yllätyksestä sekä mahdollisista sammutuksesta aiheutuneista savuista, jota lähellä ollut yleisö sai päällensä, kertoo Pia Kokko.

Päätöksen esityksen keskeyttämisestä teki poliisi, sillä savua levisi läheisen keskussairaalan ilmastointikanaviin.

–Pelastuslaitos sammutti esityksen lopulla nuotiot yhden yksikön voimin. Sammutustyö sujui rauhallisesti, sanoo tapahtuman turvallisuusvastaava Renato Mangs.

Perinteeksi muodostunut Kustaanlinnan rannan esitys oli 30-vuotisen ryhmän viimeinen esiintyminen Vaasan Taiteiden yössä.

–Olemme monet vuodet saaneet tarjota yleisölle ikimuistoisen hetken nuotioilla Taiteiden yön päätteeksi. Kiitos siitä kaikille! Tällä viimeisellä kerralla tuuli teki tepposet ja esityksemme hartaaseen loppuun tuli poikkeuksellinen käänne. Tärkeintä on kuitenkin kaikkien meidän turvallisuus. Hienoa, että siitä huolehditaan. Olemme kiitollisia siitä, että saimme viedä juuri loppumassa olleen esityksen päätökseen, sanoo Laura Elo Sudenmorsiamet ja Weljet -ryhmästä.