Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Talkooavustukset nyt haettavissa

Julkaistu: 8.5.2020

Päivitetty: 9.12.2020

Yhdistyksillä ja seuroilla on mahdollisuus osallistua pujon ja jättipalsamin kitkentätalkoisiin ja saada talkooavustusta. Lisäksi Viheralueyksikkö myöntää avustuksia kaupunkiympäristön kunnostamiseksi.

Pujon ja jättipalsamin kitkentätalkoot ja talkooavustus

Viheralueyksikkö järjestää yhdistyksille ja seuroille mahdollisuuden osallistua jättipalsamin ja pujon poistamiseen kaupungin omistamilta viheralueilta ja lähimetsistä.

Jättipalsamin kitkentä tehdään 1.6.– 31.7.2020 ja pujon kitkentä 22.6.– 14.8.2020. Kiinnostuneet yhdistykset ja seurat voivat ottaa yhteyttä Viheralueyksikköön sähköpostitse viheralueyksikko@vaasa.fi

– Vieraslajina jättipalsami leviää nopeasti, vähentää luonnon monimuotoisuutta ja edesauttaa maaperän kulumista. Pujo puolestaan allergisoi voimakkaasti, kertoo viheraluehortonomi Leila Roininen.

Yhdistys voi esittää kitkettävää aluetta tai kaupungilla on valmiina esittää kohteita, joissa työtä voi suorittaa. Tarkemmat ohjeistukset annetaan työn aloittamisen yhteydessä. Yhdistyksellä pitää olla voimassa oleva talkoovakuutus. Suoritetusta talkootyöstä maksetaan kohteen suuruuden mukaan määriteltävä talkooavustus.

Avustukset kaupunkiympäristön kunnostamiseen

Vaasan kaupungin Viheralueyksikkö myöntää avustuksia myös kaupunkiympäristön kunnostamiseen. Talkooavustuksia voivat anoa vain rekisteröidyt yhdistykset, kuten kaupunginosayhdistykset, asukasyhdistykset tai muut vastaavat.

Vapaamuotoiset anomukset on toimitettava Viheralueyksikköön (kaupunginpuutarha), Rantamaantie 5, 65350 Vaasa, 22.5.2020 klo 12.00 mennessä. Kuoreen merkintä ”Talkooavustukset”.

Lisätietoja antaa viheraluehortonomi Leila Roininen, puh. +358400959179, leila.roininen@vaasa.fi

Lisätietoa

Talkoot-verkkosivu