Ohita valikko
ihminen kävelemässä jäällä.

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Tipattoman hyvä meininki!

Julkaistu: 28.12.2023

Onko tipattoman vietto jo tuttua? Vai haluatko haastaa itsesi? Tipaton tammikuu on suunnattu kaikille, jotka haluavat kiinnittää huomiota alkoholinkäyttöön, vähentää haittoja, kokeilla raittiutta tai edistää omaa hyvinvointiaan.

Tipaton tammikuu on perinne, joka on jatkunut jo vuosikymmeniä. Sen juuret nivoutuvat sotavuosien jälkeiseen aikaan kotiin palaaville sotilaille suunnattuun raittiustyöhön.  

Nykyisellään tipaton tammikuu on kaikille yhteinen startti vuoden alkuun, mikä toimii ponnahduslautana terveellisempään elämään. Tipattomalla kannustetaan kokeilemaan lyhyttä päihteetöntä jaksoa ja tarkastelemaan sen vaikutuksia omaan hyvinvointiin. Kyselyn mukaan moni tipatonta tammikuuta viettäneistä oli jatkanut sitä vielä helmikuun puolelle tai vähentänyt alkoholin käyttöään. 

Tipattomalle voi ryhtyä itselleen sopivalla tavalla, esimerkiksi viettämällä kuukauden kokonaan ilman alkoholia, tai vähentämällä alkoholin käyttöä. 

Tipaton on yhteydessä sober curious -ilmiöön, joka on vapaasti käännettynä uteliasta raittiutta. Tämä maailmallakin suosioon noussut ilmiö kannustaa kyseenalaistamaan omia alkoholin käyttöön liittyviä tottumuksia ja etsimään uusia, terveellisempiä vaihtoehtoja. 

Tipattomalla on paljon hyviä vaikutuksia sekä kehoon että mieleen: 

  • Painosi voi laskea. 
  • Nukut paremmin. Hyvä yöuni tekee sinut virkeäksi ja parantaa mielialaasi. 
  • Verenpaineesi voi laskea. 
  • Jos sinulla on närästystä tai vatsavaivoja, oireet voivat vähentyä. 
  • Maksasi voi paremmin. 

Tapahtumia, neuvoja ja tukea