Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto

Taiteiden yö 2023 yhdistys- ja yritystoimijoille

Julkaistu: 2.5.2022

Päivitetty: 2.3.2023

Vaasassa vietetään Taiteiden yötä torstaina 10.8.2023 karnevalistisissa tunnelmissa. Toivomme, että myös vaasalaiset yhdistykset osallistuvat ohjelmallaan taiteiden täyteiseen iltaan.

Taiteiden yö – tapahtumaa on järjestetty Vaasassa vuodesta 1991 lähtien. Suureksi kaupunkitapahtumaksi kasvanut juhla on yhdistänyt eri-ikäisiä ihmisiä kulttuurin, musiikin ja muiden ohjelmanumeroiden kautta isoksi kyläyhteisöksi. Taiteiden yö houkuttelee vuosittain reilu 35 000 osallistujaa.

Tapahtumaa vietetään jälleen karnevaalien hengessä ja sen toivotaan näkyvän niin ohjelmassa kuin osallistujien kesken. Ilmoittautuminen ohjelmaan kestää 31.5. saakka.

Tänä vuonna Taiteiden yön teemana valittiin Ilon
karavaani. Perinteisesti karnevaalit juhlistavat paikallista moninaisuutta, kulttuurien ja taidemuotojen kirjoa sekä yhteisöllisyyttä. Karnevaali-teema korostaa osuvasti kaupunkitilan muuttumista eräänlaiseksi julkiseksi performanssiksi, jossa paikkansa ottavat erilaiset taidemuodot, erilaiset kulttuuri-, järjestö- ja yhteiskunnalliset toimijat sekä kaupungin korttelit väestöineen.

Luvassa on tänäkin vuonna, kuten ennenkin, iloa, kohtaamisia, musiikkia, tanssia, kulkueita, valoja, mielikuvituksellisia käänteitä, hienoja pukuja ja maittavaa ruokaa!

Haluamme kutsua teidät mukaan jakamaan kanssamme paikallista moni-muotoisuutta ja yhdessä olemisen iloa!

Taiteiden yön ohjelma rakennetaan yhdessä kaupunkilaisten ja paikallisten toimijoiden kanssa. Jokainen suuri tai pieni taidehanke on lämpimästi tervetullut Taiteiden yöhön.

Ilmoittautuminen Taiteiden yön ohjelmaan vuodelle 2023 on jo käynnissä, kestää 31.5. saakka! Ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät sivulta: www.vaasa.fi/taiteidenyo.

Taiteiden yöhön voitte osallistua esittelemällä toimintaanne toriteltassa Vaasan kauppatorilla tai muussa sopivaksi katsomassanne paikassa.

Koska tapahtuma keskittyy taiteen ja kulttuurin ympärille, toivomme myös teidän esittäytyvän vaasalaisille juuri tämä näkökulma edellä.

Millaista kulttuurista, taiteellista ja yhteisöllistä toimintaa teidän yhdistyksenne tarjoaa Vaasassa? Otamme myös lämmöllä vastaan ohjelmanumeroita tai esityksiä illan tarjontaan.

Samalla voitte esitellä järjestönne toimintaa Taiteiden yön kävijöille. On tärkeää tuoda esille omalta lähialueeltamme löytyvän monenlaisen tekemisen, näkemisen, kokemisen ja yhteisöllisyyden mahdollisuuksia. Näillä asioilla on suuri vaikutus sekä ihmisten hyvinvointiin, että alueemme vetovoimaan. Nostetaan yhdessä yhteiskunnallisen osallistumisen tärkeyttä!

Käytännön ohjeita

Hyväksytyn ilmoittautumisen jälkeen, varsinaisena tapahtumapäivänä torille voi tulla rakentamaan telttaa jo 10.8. aamusta klo 8:00 lähtien. Pyrimme siihen, että teltat ovat valmiina klo 16, kun Taiteiden yön ohjelma käynnistyy eri puolilla kaupunkia. Purku alkaa viimeistään klo 24. Torille tuotavan teltan suositeltava koko on n. 6×12 m, mutta pienempikin käy. Sähkön tarpeesta ja muista käytännön asiasta voitte olla yhteydessä taiteidenyo@vaasa.fi .

Tervetuloa osaksi Taiteiden yötä 2023!

Lisätietoja:
Kulttuurituottaja Andrea Frondelius-Kovács
puh. 040 556 9973
andrea.frondelius-kovacs@vaasa.fi