Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Puutalo

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Työryhmä tarkastelemaan hulevesimaksujen määräytymisperusteita

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 10.8.2020 muun muassa hulevesimaksuja.

Kokoomuksen valtuustoryhmä on tehnyt valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että Vaasan kaupunki nimeää luottamushenkilöistä ja virkamiehistä työryhmän, joka uudelleenarvio hulevesimaksujen määräytymisperusteet vastaamaan valtakunnallista tasoa. Myös Vaasan asukasyhdistysten neuvottelukunta on jättänyt esityksen aiheesta.

Kuntatekniikka pitää työryhmän perustamista ja teknisen lautakunnan vuonna 2015 päättämien hulevesimaksun määräämisperusteiden tarkastelua hyvänä. Vaasa oli vuonna 2015 ensimmäisiä kuntia Suomessa, jotka päättivät hulevesimaksun käyttöön ottamisesta. Kuntatekniikan näkemyksen mukaan on edelleen pyrittävä siihen, että Vaasan hulevesimaksujen perusteet pysyvät mahdollisimman yksinkertaisina.

Luopuminen ei ole vaihtoehto

Kuntatekniikan näkemyksen mukaan hulevesimaksun perimisestä luopuminen ei ole vaihtoehto. Hulevesimaksulla katetaan kaupungin hulevesijärjestelmän käytöstä, ylläpidosta ja rakentamisesta aiheutuneita kustannuksia.

Tekninen lautakunta on antanut valtuustoaloitteen ja samalla Vaasan asukasyhdistysten neuvottelukunnan esityksen johdosta vastauksensa. Tekninen lautakunta on päättänyt 10.6.2020 ohjeistaa teknistä toimialajohtajaa perustamaan työryhmän tarkastelemaan hulevesimaksun määräämisperusteiden mahdollisia muutostarpeita vuoden 2020 loppuun mennessä. Lautakunta on nimennyt edustajansa työryhmään.

Valtuustoaloite käsitellään vielä kaupunginvaltuustossa.

 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue, katso ja kuuntele aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.

 

Julkaistu: 11.08.2020