Ohita valikko
Karriärsitzin osallistujia, kuva Sofia Koivunen

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Uumajassa jo toista kertaa järjestetty Karriärsitz-tapahtuma onnistui hyvin

Julkaistu: 28.11.2019

Karriärsitz-rekrytointitapahtuma järjestettiin toista kertaa Uumajan yliopistolla perjantaina 22.11.2019. Uumajasta tapahtumaan osallistui 35 tekniikan, lääketieteen, sosiaali- ja terveysalan, talouden sekä median opiskelijaa. Vaasasta paikalla olivat Vaasan keskussairaala, Vaasan kaupunki, Folkhälsan ja KWH-konserni.

Vaasan keskussairaalasta oli mukana rekrytointisuunnittelija Sabina Bäckman, Folkhälsanilta kuntoutusyksikön johtaja Åsa Lindroos-Lönnbäck ja Vaasan kaupungilta rekrytointivastaava Anne Lindell. Prevex Oy Ab:stä osallistui HR Manager Kenneth Holmgård sekä Mirka Ltd:stä HR Specialist Henrik Bergström ja he kertoivat myös KWH Logisticsin toiminnasta. Nämä kolme yritystä kuuluvat KWH-konserniin.

Rekrytoijat olivat tyytyväisiä tapahtuman järjestelyihin ja he kiittelivät tapahtumaa muun muassa siitä, että opiskelijoihin saa henkilökohtaisen kontaktin. Myös tapahtuman ajankohta sai kiitosta, koska kesätyörekrytointi on juuri alkamassa. Tapahtuman tunnelmaakin kehuttiin ja sitä, että kohderyhmä oli oikea.

Opiskelijat ovat halukkaita palaamaan kotiseudulleen

Pietarsaaresta kotoisin oleva Oskar Kuoppala opiskelee energiatekniikkaa neljättä vuotta. Kuoppala etsii Vaasan seudulta kesätyötä ja lopputyöpaikkaa.

– Mielestäni on hyvä, että yritykset tulevat tänne esittäytymään ja kertomaan mahdollisuuksista. Sainkin paljon tietoa erilaisista yrityksistä ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista, Kuoppala kehuu.

Niin ikään Pietarsaaresta kotoisin oleva Lisa Holm opiskelee logopediaa eli puheterapiaa ensimmäistä vuotta. Hän sai tiedon tapahtumasta Facebookin kautta ja päätti heti osallistua, koska huomasi, että yksi osallistuvista rekrytoijista etsi puheterapeutteja. Holmin mielestä Uumajassa opiskelevan on vaikeaa luoda ensimmäistä kontaktia Vaasan seudun yrityksiin.

– Haluan työskennellä Vaasan seudulla, koska suomenruotsalainen kulttuuri on minulle tärkeää, ja mielelläni työskentelen myös suomeksi. On tärkeää, että suomalaiset opiskelijat palaavat Suomeen opintojensa jälkeen, Holm toteaa.

Kuvassa vasemmalta: Elinne Sanchez ja Oskar Kuoppala. Alarivissä vasemmalta: Hanna Enlund ja Lisa Holm. Kuva: Sofia Koivunen.
Kuvassa vasemmalta: Elinne Sanchez ja Oskar Kuoppala. Alarivissä vasemmalta: Hanna Enlund ja Lisa Holm. Kuva: Sofia Koivunen.

Myös logopediaa opiskeleva Hanna Enlund on Närpiöstä ja sanoo palaavansa mielellään Suomeen opintojen jälkeen. Osallistuvista yrityksistä Folkhälsan oli hänelle tuttu jo ennestään.

– Olen työskennellyt uinninopettajana ja ajattelin jo silloin, että voisin työskennellä Folkhälsanilla tulevaisuudessa. Myös Vaasan kaupunki ja Vaasan keskussairaala kiinnostavat, Enlund kertoo.

Sulvalta Mustasaaresta kotoisin oleva Elinne Sanchez opiskelee robotiikkaa. Hänen mielestään on hauskaa, että yritykset tulevat vierailulle, koska silloin voi muodostaa suoran kontaktin Vaasan seudun työnantajiin.

– Olen aikaisemmin opiskellut sähkö- ja automaatioinsinööriksi Norjassa ja nyt opiskelen Uumajassa robotiikkaa. Kuulin Karriärsitzeistä kaverilta, joka on mukana Finlandssvenska Nationenin hallituksessa, kertoo Sanchez.

Konseptin kehittäjät olivat tyytyväisiä tapahtumaan

Vaasan kaupungin kehittämispäällikkö Nina Hautio ja VASEKin yritysneuvoja Olav Nylund ovat yhdessä kehittäneet Karriärsitz-konseptin. He olivat erittäin tyytyväisiä nyt Uumajassa pidettyyn tapahtumaan.

– Järjestelyt sujuivat hyvin koska konsepti on jo hyvin sisäänajettu ja alkaa olla tuttu myös opiskelijoille. Tällä kerralla oli edustettuna myös useita suuntautumisvaihtoehtoja, sanoo Hautio.

Nylund kertoo yhteistyön Finlandssvenska Nationenin kanssa sujuneen erinomaisesti ja kehuu näiden tehneen hienoa työtä.