Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Uusi kehitysvammaisten palvelukeskus Teeriniemen päivätoiminnat on avattu

Vaasan kaupungin kehitysvammaisten päivätoimintayksiköt siirtyivät 3.2.2020 saman katon alle osoitteeseen Teeriniemenkatu 16-18. Palvelukeskuksessa toimivat erillisinä ryhminä Päivätoiminta Riutta, Pienryhmä Tiira ja Autismiryhmä Simpukka. Päivätoimintayksiköiden puhelinnumerot pysyvät entisellään.

Autismiryhmä Simpukka muuttaa palvelukeskukseen 17.2.2020. Päivätoiminta Riutta ja pienryhmä Tiira muuttivat 3.2.2020. Autismiryhmä Simpukka ja Tiira ovat aikuisten ryhmiä. Päivätoimintaryhmä Riutta on paljon tukea ja huolenpitoa tarvitseville alaikäisille nuorille.

Esteettömyys paranee ja toiminta vahvistuu

– Tällaisia katutasossa olevia tiloja on harvoin tarjolla. Nämä tilat mahdollistavat esteettömän siirtymisen omalle pihalle turvallisesti, mikä edesauttaa omaehtoista ulkoilua sekä pihatöiden tekemistä yhdessä asiakkaiden kanssa, kertoo johtava ohjaaja Tiina Peltokorpi-Heikkilä.

– Teeriniemen ja Huutoniemen alueella on mukavat ulkoilumaastot ja kaupassa asiointikin onnistuu kävelylenkin yhteydessä, jatkaa Peltokorpi-Heikkilä.

Pienryhmien sijoittuminen saman katon alle vahvistaa palveluyksiköiden toimintaa, esimerkiksi henkilökunnan äkillisissä poissaoloissa. Voimme toimia joustavasti, myös työvuorosuunnittelun osalta. Myös asiakkaiden taksikuljetuksia voidaan tarvittaessa yhdistää ja sujuvoittaa.

Remontoidut, toimintaan sopivat tilat

Rakennuksessa on useampi erillinen sisäänkäynti, asianmukainen jakelukeittiö sekä riittävästi WC-tiloja ja tarvittavat pesumahdollisuudet. Ryhmien yhteisessä käytössä ovat muun muassa aistihuone ja harjoittelukeittiö.

Vaasan kaupunki on vuokrannut palvelukeskuksen VOASilta, joka remontoi tilat nykyiseen käyttötarkoitukseen. Tilat ovat olleet aikaisemmin Teerenpesän päiväkodin käytössä. Riutta, Tiira ja Simpukka sijaitsivat aikaisemmin eri puolella kaupunkia, ja osa epätarkoituksenmukaisissa tiloissa.

Päivätoimintayksiköistä Meritähti sijaitsee edelleen Suvilahdessa.

Julkaistu: 11.02.2020