Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Uusi KultTour-lehti ilmestyy keväällä verkossa

Julkaistu: 23.2.2021

Vaasan kaupungin julkaisema kulttuurilehti KultTour ilmestyy helmikuun lopussa uudella verkkosivulla. Kevään lehti julkaistaan ainoastaan digitaalisessa muodossa.

Kulttuurilehti löytyy osoitteesta: www.vaasa.fi/kulttour/

KultTour on Vaasan kaupungin julkaisema kulttuurilehti, joka kokoaa yhteen kaupungin kulttuuritarjonnan yksiin kansiin. Keväällä 2021 KultTour julkaistaan vain digitaalisesti.

–Päätös viedä KultTour digitaaliseen muotoon syntyi keskusteluissa, joissa kulttuuria tuottavat tahot pohtivat korona-ajan mukanaan tuomia haasteita muun muassa avoinna oloon ja ohjelmistojen suunnitteluun, kertoo Vaasan kaupungin sivistystoimenjohtaja Christina Knookala, joka toimii myös kulttuurilehden päätoimittajana.

Uudella sivustolla on artikkeleita mm. teattereiden, kaupunginorkesterin sekä kaupungin museoiden tulevasta ohjelmasta ja toiminnasta. Pääkirjoituksessa Tampereen yliopiston psykologian emeritusprofessori ja pitkän linjan onnellisuuden tutkija Markku Ojanen pohtii kulttuurin vaikutusta onnellisuuteen.

–KultTourin verkkosivustolle tuotetaan uusia artikkeleita kevään ja kesän aikana, joten se elää eri tavalla kuin painettu lehti, sanoo lehden toimitussihteeri Pauliina Pääkkönen.

Sivustolle on tulossa myös oma KultTour Talks -osio uudelle videomateriaalille, jota kulttuurilaitosten tekijät tuottavat sisällöistään.