Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Uutta asfalttilujiteverkkoa testataan Vaasassa

Julkaistu: 9.8.2022

Vaasassa testataan ensimmäistä kertaa uutta pinnoitusmenetelmää, jossa kestävä polyesteriverkko asennetaan kahden asfalttikerroksen väliin. Tavoitteena on ehkäistä asfaltin halkeilua ja pidentää näin pinnoituksen käyttöikää sekä vähentää kustannuksia pidemmällä aikavälillä.

HaTeLit-asfalttilujiteverkko asennettiin viime viikolla Huutoniementien pyörätielle Kustaa III:n polun ja Haapaniementien väliselle osuudelle.

– Seuraamme tarkasti, kuinka lujiteverkko hillitsee asfalttipohjan pituussuuntaisia halkeamia. Jos menetelmä todetaan toimivaksi, voidaan sitä jatkossa käyttää useammassakin kohteessa, kunnossapitomestari Isak Norrgård kertoo.

Asfalttilujiteverkkoa asennettaessa tien runkoa ei tarvitse purkaa, vaan lujiteverkko sitoo pintarakenteen ja siten rasitus jakaantuu paremmin koko alueelle. Samalla verkko estää pinnan halkeamista tehokkaasti.

Helposti ja nopeasti asennettavan lujiteverkon tavoitteena on lisätä pinnoituksen käyttöikää ja näin vähentää asfaltoinnin kustannuksia.

– Vaikka asfaltointikustannukset ovat tällä menetelmällä hieman aiempaa korkeammat, pinnoituksen parempi kestävyys tuo kustannussäästöjä pidemmällä aikavälillä, Norrgård selventää.

Lisätietoa antaa:

Kunnossapitomestari Isak Norrgård, 040 683 8563, isak.norrgard@vaasa.fi

Peab Oy työmaapäällikkö Atte Ala-Honkola, 040 719 8721