Ohita valikko
lapsi

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasa hakee valtion tukea lähiöiden kehittämiseen

Julkaistu: 1.4.2020

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 31.3.2020 muun muassa lähiöiden kehittämistä.

Suomen suurimpien kaupunkien lähiöiden kehittämistä jatketaan vuosina 2020-2022 toteutettavassa lähiöohjelmassa. Ohjelman tavoitteena on Suomen asuinalueiden kokonaisvaltainen ja pitkäjänteinen kehitys, joka tuottaa asukkaille hyvinvointia ja alueille elinvoimaisuutta.

Kaupunginhallitus päätti, että lähiöohjelmasta haetaan rahoitusta Ristinummen ja Vöyrinkaupungin Olympiakorttelin kehittämiseen.

Lisää hyvinvointia Ristinummelle

Ristinummen alueella asuu 7 196 asukasta, eli noin 10 prosenttia Vaasan väkiluvusta. Alueella asuu paljon ikääntyneitä, maahanmuuttajia sekä työttömiä. Ristinummen kehittämisen tavoitteita ovat lähiön eriytymisen ehkäisy, asukkaiden osallisuuden ja hyvinvoinnin lisääminen, elinvoimaisuuden vahvistaminen sekä asumisen ja palveluiden hyvän tason turvaaminen.

Ristinummen lähiökehittämisen kumppaneina ovat Ristinummen asukkaat ja asukasyhdistykset, Vaasan kaupungin tekninen toimi, sivistystoimi sekä sosiaali- ja terveystoimi, Ristinummen yhteistyöryhmä, Variskan aluetoimikunta, Vaasan suomalainen seurakunta, Vaasan Setlementtiyhdistys, Pikipruukki, alueen asunto-osakeyhtiöt, Vaasan kaupungin vanhus-, vammais- ja maahanmuuttajaneuvostot sekä Vaasan yliopisto.

Vaihtoehtoja Olympiakorttelin kehittämiseen

Vöyrinkaupungilla sijaitsevaa Olympiakorttelia halutaan kehittää Vaasan yliopiston, InnoLabin sekä VOASin kanssa tutkimushankkeella, jolle haetaan lähiöohjelmasta 80 prosentin rahoitusta.

Hankkeen tavoitteena on muotoilla Olympiakorttelille parhaimmat mahdolliset kehittämisen vaihtoehdot perustuen muun muassa korttelin ja lähialueen asukkaiden näkökulmiin, korttelissa viriävän eriytymiskehityksen aiheuttamiin ongelmiin, korttelin omistajien visioihin ja Vöyrinkaupungin alueen asemaan voimakkaasti kehittyvänä alueena.

Myös kaupungin oman hankerahan käyttöä lähiöhankkeisiin selvitetään.

 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.

Lue aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.