Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasa liputtaa yhdenvertaisuuden puolesta

Julkaistu: 12.7.2022

Vaasan Seta ry juhlii tänä vuonna 50. toimintavuottaan ja Vaasa Pride 2022 järjestetään juhlan kunniaksi viikolla 28. Vaasan kaupunki nostaa sateenkaariliput salkoon keskustan kävelykadulla 12.-17.7.

Priden tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

– Yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien edistäminen on yksi kaupungin tärkeistä tehtävistä. Haluamme, että Vaasa on kaikille tasa-arvoinen ja turvallinen paikka asua. Haluamme myös onnitella Vaasan Seta ry:tä pitkäjänteisestä työstä yhdenvertaisuuden puolesta, sanoo Vaasan kaupungin hyvinvointijohtaja Virve Flinkkilä.

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus osana kaupungin toimintaa

Kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman toteutumista mitattiin vuonna 2021 tehdyllä tasa-arvo ja yhdenvertaisuuskyselyllä. Kyselyssä kaupungin asukkaat toivat esille tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kehittämiskohteita.

– Kyselyn perusteella kaupungin toimialoilla tehdään hyvää työtä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi, toki aina voimme myös parantaa. Toimialakohtaiset tulokset on viety toimialoille käsittelyyn. Näin vahvistamme asukaslähtöisyyttä ja toimenpiteiden oikeaa kohdentumistumista, sanoo Flinkkilä.

Lisätietoja Vaasa Pride viikosta https://vaasanseta.fi/

Lisätietoa kaupungin yhdenvertaisuustyöstä antaa:
Hyvinvointijohtaja Virve Flinkkilä, virve.flinkkilä@vaasa.fi, p. 040 512 8830