Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasa sai valtakunnallisen palkinnon kävelykeskustan laajentamisesta

Julkaistu: 30.5.2023

Vaasan kävelykeskustan uudistettu kävelykatuosuus on palkittu Vuoden 2023 Kuntatekniikan Saavutuksena rakennushankkeiden sarjassa. Palkinnon on myöntänyt Suomen Kuntatekniikan yhdistys ry.

Viime vuoden joulukuussa avattu kävelykeskustan laajennus palkittiin Kuntatekniikan päivillä Jyväskylässä. Vaasan kaupunki sai kiitosta voittajan valinneelta lehdistöraadilta erityisesti pitkäjänteisestä ja määrätietoisesta työstä kävelykeskustan kehittämiseksi, joka palvelee niin kaupunkilaisia kuin myös vierailijoita. Edellisen kerran vastaava tunnustus on tullut Vaasaan vuonna 2014, kun Vaskiluodon silta palkittiin.

– Hankkeen avulla on onnistuttu antamaan enemmän tilaa jalankulkijoille sekä parantamaan kaupunkikuvaa ja ympäristön houkuttelevuutta. Lisäksi uusi kävelykatu mahdollistaa Vaasaan saapuville juna- tai bussimatkustajille helpon siirtymän Matkakeskukselta suoraan korkeatasoiseen ja houkuttelevaan kävely-ympäristöön, kertoo kuntatekniikan palveluiden yksikön päällikkö Siri Gröndahl.

Palkinnon olivat noutamassa Vaasan kaupungilta Siri Gröndahl sekä Vaasan veden verkostopäällikkö Jari Jantunen. Hankkeen toteuttamisessa on ollut mukana Vaasan kaupungin kaupunkiympäristön toimialan kaavoitus, rakennusvalvonta ja kuntatekniikka sekä Vaasan Vesi.

Kävelykatu on kerännyt kiitosta myös yrittäjiltä

Voittajan valinnut lehdistöraati kiinnitti huomiota myös vuorovaikutukseen, jolla alueen kiinteistöt, yritykset ja asukkaat on saatu hankkeeseen mukaan. Kävelykadun uudistaminen onkin saanut kiitosta myös alueen yrittäjiltä.

– Ihanaa kun keskustaa kehitetään! Kävelykatu asemalle saakka on kokonaisuudessaan kaunis kivetyksineen ja puistoineen. Vielä kun saamme toimivat pysäköintipaikat, jotka ovat nyt hiukan osittain hotelliremontin alla takaisin käyttöön, niin uskon, että lopputulos tulee olemaan loistava! Hotelliuudistuksen valmistumisen jälkeen uskon, että saadaan kävelykadulle myös lisää ravintolatoimintaa, joka luo lisää eloisuutta alueelle, kertoo vaateliike Karisman yrittäjä Carola Svahn-Salomäki.

Kiinnostusta myös muilta kaupungeilta

Kävelykeskustan kehittämisessä huomio on ollut myös kestävien matkaketjujen edistämisessä. Erityisesti pysäköinnin kehittäminen parantaa pyöräliikenteen houkuttelevuutta alueella.

– Rautatieaseman edustalle rakennettu pyörätalli herätti kiinnostusta Kuntatekniikan päivillä myös muissa Suomen kaupungeissa, Gröndahl kertoo.

Pyörätalli sijaitsee matkakeskuksen vieressä ja mahdollistaa pyörän turvallisen säilytyksen matkan ajaksi tai muuten vain alueella vierailtaessa.