Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasalaisten ikäihmisten aterioiden hintaan muutoksia 1.1.2022 lähtien

Julkaistu: 29.12.2021

Vaasan kaupunki on tähän saakka tarjonnut ikäihmisille edullisempia aterioita. Vuoden 2022 alusta lähtien ikäihmisille ei enää tarjota näitä arvonlisäverottomia aterioita. TeeSe Botnian tarjoama ruokailumahdollisuus nykyisissä kohteissa säilyy, mutta hintaan tulee muutos vuoden alusta.

1.1.2022 alkaen ikäihmisille ei enää valitettavasti voida tarjota arvonlisäverottomia, edullisempia aterioita hintaan 7,50 €. TeeSe Botnia tarjoaa kuitenkin myös jatkossa mahdollisuuden ostaa lounaan tutuissa paikoissa hintaan 9,10 €, joka sisältää 14 % arvonlisäveron.

Muutos johtuu sosiaalihuoltolain mukaisten palveluisten siirtymisestä vuodenvaihteessa Pohjanmaan hyvinvointialueelle. Vaasan kaupunki on aiemmin täydentänyt sosiaalihuoltolain mukaista toimintaa vapaaehtoisesti tarjoamalla edullisempia aterioita myös niille ikääntyneille, joilla ei siihen ole lakiin perustuvaa oikeutta. Koska lakiin perustuvat ateriat siirtyvät pois Vaasan kaupungin vastuulla, myös vapaaehtoisesta toiminnasta luovutaan. Muutos ei koske heitä, joilla ateriapalvelu kuuluu tukipalveluihin.

TeeSe Botnia hoitaa muutoksesta johtuen 1.1.2022 lähtien ateriapalvelua muuttuneella hinnalla.

– Ikäihmisten ruokailumahdollisuus tutuissa toimipisteissä säilyy, vaikka hinta hieman nousee. Toivotamme ikäihmiset edelleen lämpimästi tervetulleiksi nauttimaan hyvästä ruuasta ja seurasta, kannustaa ruokapalveluiden johtaja Minna Jokinen TeeSe Botnialta.