Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Ändringar i priset för måltider för seniorer i Vasa fr.o.m. 1.1.2022

Publicerad: 29.12.2021

Vasa stad har hittills erbjudit seniorer förmånligare måltider. Från början av år 2022 erbjuds seniorerna inte längre dessa momsfria måltider. Måltidsmöjligheten som TeeSe Botnia erbjuder i de nuvarande objekten kvarstår, men priset ändras i början av året.

Fr.o.m. 1.1.2022 kan seniorer tyvärr inte längre erbjudas momsfria, förmånligare måltider för 7,50 €. TeeSe Botnia erbjuder dock även i fortsättningen möjligheten att köpa lunch på de bekanta ställena för 9,10 €, som innehåller 14 % moms.

Förändringen beror på att servicen i enlighet med socialvårdslagen i årsskiftet övergår till Österbottens välfärdsområde. Vasa stad har tidigare frivilligt kompletterat verksamheten enligt socialvårdslagen genom att erbjuda förmånligare måltider även till de seniorer som inte har lagbaserad rätt till det. Eftersom Vasa stad inte längre kommer att ansvara för de lagbaserade måltiderna, avstår man även från den frivilliga verksamheten. Förändringen gäller inte dem, för vilka måltidsservice ingår i stödtjänsterna.

På grund av förändringen sköter TeeSe Botnia måltidsservicen fr.o.m. 1.1.2022 med ett nytt pris.

– Seniorernas måltidsmöjligheter på bekanta verksamhetsställen kvarstår, även om priset stiger en aning.  Vi önskar fortfarande seniorerna varmt välkomna att njuta av god mat och bra sällskap, uppmuntrar matservicedirektör Minna Jokinen från TeeSe Botnia.