Ohita valikko
ilmakuva

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasan kauppatorin suunnittelukilpailun ilmoittautuminen alkaa

Julkaistu: 11.3.2022

Päivitetty: 23.3.2022

Vaasan kaupunki järjestää yhteistyössä Suomen maisema-arkkitehtiliiton kanssa suunnittelukilpailun Vaasan kauppatorille ja sen lähiympäristöön. Kilpailu julkaistaan 11.3. ja ilmoittautuminen päättyy tiistaina 29.3.

Suunnittelukilpailun tavoitteena on elävöittää Vaasan ydinkeskustaa, tarjota tekemistä erityisesti lapsiperheille, sekä parantaa keskustan yritysten liiketoimintamahdollisuuksia.

– Tavoitteena on löytää kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja toteutuskelpoinen ratkaisu, joka kasvattaa ydinkeskustan elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta, tarjoaa virikkeitä erityisesti lapsille ja nuorille sekä lisää kaupunkiympäristön monimuotoisuutta. Tärkeää on huomioida myös alueen kulttuurihistoriallinen arvo ja nykyiset toritoiminnot, maisema-arkkitehti Helena Iltanen kuvailee.

Kilpailuun ilmoittautuminen on avoin kaikille julkisen ulkotilan suunnitteluun perehtyneille moniammatillisille työryhmille. Palkintolautakunta valitsee kilpailuun kutsuttavat neljä työryhmää ilmoittautuneiden joukosta.

– Kilpailun laadun ja idearikkauden varmistamiseksi osallistujille on määritelty vaatimukset koulutuksen, työkokemuksen ja referenssien osalta. Työryhmässä pitää olla esimerkiksi vähintään yksi maisema-arkkitehti ja rakennesuunnittelun asiantuntija, ja siltä pitää löytyä kokemusta vastaavan urbaanin ulkotilan suunnittelusta, Iltanen kertoo.

– Jokaiselle työryhmälle maksetaan 20 000 euron suunnittelupalkkio ja ensisijainen tarkoitus on, että kilpailun voittanut työryhmä laatii alueen jatkosuunnitelman, hän jatkaa.

Kilpailun aikataulu

  • Kilpailu julkaistaan tarjouspalvelu-portaalissa 11.3.2022 osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/teese
  • Ilmoittautuminen päättyy 29.3.2022 ja työryhmien valinta tehdään viimeistään 6.4.2022
  • Kilpailuaika päättyy ja työt on toimitettava 8.7.2022 mennessä
  • Asukkaat voivat kommentoida suunnitelmia heinä-elokuun aikana
  • Kilpailun tulos pyritään julkaisemaan syksyllä. Aikataulua ja kilpailun vaiheita voi seurata kilpailun nettisivuilta.

Lue lisää: