Ohita valikko
Nuori älylaitteella

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan kaupunginkirjasto mukana valtakunnallisessa E-kirjastossa

Julkaistu: 21.3.2024

Vaasalaiset pääsevät käyttämään kuntien yhteistä E-kirjastoa 23.4.2024 lähtien. E-kirjastossa on monipuolinen valikoima sähköisiä kirjoja, äänikirjoja ja lehtiä digitaalisina näköisversioina, ja sitä käytetään aluksi mobiilisovelluksella.

E-kirjastoa pääsee käyttämään siihen liittyneiden kuntien asukkaat. Sopimuksen Vaasan liittämisestä valtakunnalliseen E-kirjastoon hyväksyi Vaasan kulttuuri- ja liikuntalautakunta.

Uudistuksen myötä kaikki aineistot löytyvät yhdeltä tekniseltä alustalta. Laajasta e-aineistokokoelmasta voi helpommin lukea sähköisiä kirjoja, kuunnella äänikirjoja ja lukea lehtien digitaalisia näköisversioita.

Kuntien yhteistä E-kirjastoa käytetään aluksi mobiilisovelluksella. Myöhemmin on tulossa verkkosivu. Palvelu otetaan käyttöön mukaan liittyvien kuntien ja Kansalliskirjaston kanssa 23.4.2024 lähtien. Samassa yhteydessä Vaasan kaupunginkirjasto poistaa päällekkäisiä e-palveluita kirjaston palveluista, mutta säilyttää Biblio-palvelun toistaiseksi rinnalla.

E-kirjasto on alun perin ollut Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, joka vuoden 2024 alussa vakiintui osaksi Kansalliskirjaston toimintaa.