Ohita valikko
Talvinen kuva kalarannasta

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasan kaupunki lahjoittaa ilotulitusrahat Vaasan Ruoka-avulle

Julkaistu: 28.12.2022

Vaasan kaupunki päätti jo viime vuonna luopua perinteisestä uuden vuoden ilotulituksesta pysyvästi. Tänä vuonna ilotulituksiin käytetty summa, 3000 euroa, lahjoitetaan Vaasan Ruoka-avulle.

– Saimme ilotulituksesta luopumisesta paljon positiivista palautetta. Haluamme kaikin keinoin edistää ympäristöystävällisiä ratkaisuja sekä hiilineutraalia Vaasaa. Lisäksi tietysti on kyseessä eläinten ja ihmistenkin rauha, sanoo konsernihallinnon johtaja Jari Karjalainen.

Ilotulitusrahat annetaan hyväntekeväisyyteen.

– Elämme monella tapaa epävarmoja aikoja ja avutarvitsijoiden määrä yhteiskunnassamme kasvaa. Haluamme olla osaltamme auttamassa ja arvostamme paljon vapaaehtoistyötä. Siksi annamme ilotulitusrahat, 3000 euroa, tänä vuonna Vaasan Ruoka-avulle, Karjalainen jatkaa.

Vaasan Ruoka-apu -yhdistyksen tarkoituksena on auttaa Vaasan alueella asuvien avun tarpeessa olevien ihmisten niin henkistä kuin fyysistä hyvinvointia.

Ilotulitteita ei saa ampua Vaasan keskusta-alueella

Pohjanmaan pelastuslaitos on päättänyt alueista, joissa ilotulitteiden ja muiden pyroteknisten tuotteiden käyttö on kielletty vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta annetun lain perusteella. Vaasassa näitä alueita ovat keskusta, Vaskiluoto sekä Palosaari.

Tarkemmat ohjeet ja kartta kieltoalueesta ovat Pohjanmaan pelastuslaitoksen sivuilla: https://www.pohjanmaanpelastuslaitos.fi/palvelut/vaaralliset-aineet-ja-kemikaalit/rajahteet-ja-ilotulitteet/