Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasan kaupunki tarjoaa maksutonta jätevesineuvontaa viemäriverkoston ulkopuolisille kiinteistöille

Julkaistu: 24.7.2019

Kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa tehdään erityisesti kunnan valitsemilla alueilla, mutta palvelu on kaikkien kuntalaisten käytössä. Neuvontaa on tarjolla elokuusta syyskuuhun.

Vaasan kaupunki tarjoaa puolueetonta jätevesineuvontaa yhteistyössä JÄSSI –jätevesihankkeen kanssa. Hanke tarjoaa kiinteistökohtaista neuvontaa viemäriverkoston ulkopuolisille kiinteistöille. Neuvonta tapahtuu osaksi kunnan valitsemilla alueilla, pääsääntöisesti rantojen ja pohjavesialueiden läheisyydessä. Kiinteistöjä tiedotetaan asiasta kirjeitse.

Kiinteistöllä tehtävä neuvontakäynti on kiinteistönomistajalle vapaaehtoinen ja maksuton.  Kartoitus- ja neuvontakäyntejä tehdään elokuusta syyskuuhun.

Neuvontakäynnillä annetaan tietoa nykyisestä haja-asutusalueita koskevasta jätevesilainsäädännöstä.  Mikäli nykyinen jätevesijärjestelmä vaati toimenpiteitä, jätevesineuvoja opastaa asian kanssa etenemisessä.

Jätevesineuvontaa on tarjolla puhelimitse ja kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse. Vaasassa jätevesineuvojana toimii Valter Lidsle, valter.lidsle@jatevesihanke.fi, puh  044 7666129. Lisäksi neuvontaa tarjotaan erilaisissa tapahtumissa sekä hankkeen tiimoilta järjestettävissä tilaisuuksissa.

Hankkeen toimintaa rahoittaa pääosin Ympäristöministeriö. Lisätietoa Pohjanmaan JÄSSI-hankkeesta voi lukea:  http://www.jatevesihanke.fi/pohjanmaa