Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasan kaupunki tarjoaa opiskelijoille elämyksiä lokakuussa

Julkaistu: 12.10.2023

Vaasan kaupunki tarjoaa viikolla 43 korkeakouluopiskelijoille kaupungin palveluita ilmaiseksi tai alennettuun hintaan opiskelijakortilla. Mukana etuviikolla ovat Vaasan kaupunginorkesteri, Vaasan kaupunginteatteri, Wasa Teater, Vaasan kaupungin museot, Vaasan liikuntapalvelut sekä kaupungin joukkoliikenne Lifti.

Vaasan kaupunki toivottaa opiskelijat tervetulleeksi kaupunkiin Vaasa <3 Opiskelijat –etuviikon muodossa. Etuviikolla 23.–29.10. korkeakouluopiskelijoilla on mahdollisuus tutustua Vaasan kaupungin tarjoamiin palveluihin ilmaiseksi tai alennushintaan opiskelijakorttia näyttämällä. Etuviikon avulla pyritään madaltamaan opiskelijoiden kynnystä löytää kaupungin tarjoamien liikunta- ja kulttuuripalveluiden pariin ja halutaan rohkaista tutustumaan Vaasaan kaupunkina paremmin.

Liikunta ja kulttuuri – avaimet onneen

Vaasassa on noin 13 000 korkeakouluopiskelijaa, mikä tekee Vaasasta väkilukuun suhteutettuna yhden Suomen suurimmista opiskelijakaupungeista. Opiskelijat ovat kaupungille arvokas osaamista ja nuorekkuutta ylläpitävä voimavara. Vaasan kaupungin strategisten teemojen, onnellisuuden ja hyvinvoinnin, halutaankin välittyvän selkeämmin myös opiskelijoiden arkeen.

– Opiskelijoiden etuviikolla keskiössä ovat liikunta ja kulttuuri, sillä ne tutkitusti lisäävät hyvinvointia. Tänä vuonna olemme uutuutena päättäneet tarjota opiskelijoille koko etuviikon ajan ilmaiset kaupungin terveysliikunnan ryhmätunnit, joten tilaisuus kokeilla erilaisia liikuntamuotoja ja pysyä aktiivisena on oivallinen, kannustaa Vaasan kaupungin liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen.

Etuja ja elämyksiä joka lähtöön

Mukana etuviikolla kaupungin palveluntarjoajista ovat Vaasan kaupunginorkesteri, Vaasan kaupunginteatteri, Wasa Teater, Vaasan kaupungin museot, Vaasan liikuntapalvelut sekä kaupungin joukkoliikenne Lifti. Monipuolisen tarjonnan ansiosta opiskelijoille avautuu mahdollisuus tutustua viikon aikana kattavasti kaupunkiin sekä sen kulttuuri- ja liikuntapalveluihin.

Vaasan kaupunginorkesteri tarjoaa etuviikolla konsertin PIAF – Paris, Mon Amour perjantaina 27.10. alennettuun opiskelijahintaan. Lippuetuna kaksi opiskelijaa voi osallistua konserttiin yhden hinnalla. Yhteislipun hinta on 10 €. Liput konserttiin voi ostaa opiskelijatarjous-nimisellä lipputyypillä NetTicketistä.

Vaasan kaupunginteatterin etuviikon tarjouksena opiskelijat pääsevät katsomaan Mika Myllyahon näytelmää Kaaos tarjoushintaan 15 €/opiskelija. Näytöksiä järjestetään etuviikolla torstaina 26.10. klo 13 ja 19 sekä perjantaina 27.10. klo 19. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus ostaa liput teatterin Nunnia ja konnia –musikaaliin alennettuun hintaan 20 €/opiskelija. Tarjous koskee lauantaina 28.10. klo 13 ja 18 esitettäviä näytöksiä. Aulapalvelumaksu ja teatterin haalarimerkki sisältyvät hankittujen lippujen hintaan. Lippuvaraukset puhelimitse 06 3253961 tai sähköpostitse vkt@vaasa.fi. Haalarimerkin saa lipun oston yhteydessä lippukassalta, Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa.

Wasa Teater tarjoaa etuviikolla liput Vänd om min längtan –uutuusmusikaaliin alennettuun tarjoushintaan 20 €/opiskelija. Tarjous koskee perjantaina 27.10. ja lauantaina 28.10. järjestettäviä näytöksiä. Näytökset on tekstitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Etuhintaiset liput voi hankkia Wasa Teaterin sivuilta.

Etuviikon ajan Vaasan kaupungin museot tarjoavat opiskelijoille ilmaisen sisäänpääsyn kaikkiin museoiden näyttelyihin. Näyttelyitä on Tikanojan taidekodin, Kuntsin modernin taiteen museossa, Pohjanmaan museossa sekä Vaasan taidehallissa. Edun voi hyödyntää opiskelijakorttia kassalla näyttämällä. Museoissa on avoinna seuraavat näyttelyt ja tapahtumat:

  • Tikanojan taidekoti: Berndt Lindholm – Polkuja maisemaan ja 28.10. tutkija Teppo Jokisen asiantuntijakierros näyttelyyn klo 13
  • Kuntsin modernin taiteen museo: Viivasta tilaan
  • Pohjanmaan museo: Luonnontieteellinen perusnäyttely Terranova, Vaasa400-näyttely ja 27.10. avautuva Roland Persson – Twisted Realities -näyttely
  • Vaasan taidehalli: Alexander Salvesen – In Visibilis V ja 29.10. taiteilija Salvesenin tapaaminen klo 14

Vaasan liikuntapalvelut tarjoaa opiskelijoille ilmaisen sisäänpääsyn Vaasan uimahalliin ja sen kuntosalille koko etuviikon ajan niiden aukioloaikojen puitteissa. Tänä vuonna etuihin sisältyvät myös kaupungin terveysliikunnan ryhmäliikuntatunnit, joihin opiskelijat pääsevät osallistumaan etuviikolla veloituksetta. Lisätietoja etuviikolla järjestettävistä ryhmäliikuntatunneista löydät täältä.

Kaupungin joukkoliikenne Lifti tarjoaa opiskelijoille etuviikon ajan 6 € alennuksen normaalihintaisista opiskelijan kausituotteista Waltti-verkkokaupassa. Etu koskee kaikkia vyöhykevälejä. Edun voi lunastaa verkkokaupassa alennuskoodilla Opiskelija. Alennuskoodin hyödyntääkseen opiskelijan tulee varmistaa, että tällä on voimassa oleva opiskelijastatus sekä tunnistautua Waltti-palvelussa opiskelijaksi. Alennusta ei voi käyttää Liftin asiakaspalvelupisteillä, R-kioskeilla tai Waltti-mobiilissa.