Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasan kaupunki tukee Ukrainaa 50 000 eurolla

Julkaistu: 7.3.2022

Päivitetty: 9.5.2022

Ukrainan valtio on joutunut sotaan Venäjän hyökättyä maahan torstaina 24.2.2022 ja Ukraina on esittänyt kansainvälisen vetoomuksen maan ja sen kansalaisten kiireellisestä tukemisesta. Monet toimijat, mukaan lukien Suomen valtio, ovat jo tehneet tukipäätöksiä Ukrainan auttamiseksi. Vaasan kaupunginhallitus päätti tuesta 7.3. kokouksessaan.

Myös Ukrainan suurlähetystö on lähestynyt eräitä Suomen kaupunkeja avunpyynnöllä Ukrainan valtioon ja sen väestöön kohdistuneiden sotilastoimien aiheuttamien vahinkojen ja menetysten lieventämiseksi.

Vaasan kaupunki vastaa avunpyyntöön lahjoittamalla Ukrainan valtiolle ja sen kansalaisille humanitäärisen kriisin keskellä 50 000 euroa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston kautta.

Kaupungit avustamassa yli 1,5 miljoonalla eurolla

Tämä on linjassa muiden C-21 kaupunkien päätösten kanssa. Muun muassa Helsingin, Espoon, Tampereen, Turun, Oulun, Vantaan, Hämeenlinnan, Joensuun, Jyväskylän, Kotkan, Kouvolan, Kuopion, Lahden, Lappeenrannan, Mikkelin, Porvoon sekä Rovaniemen kaupungit ovat auttamassa Ukrainaa. Kaupungit avustavat Ukrainan valtiota ja sen kansalaisia yhteensä yli 1,5 miljoonalla eurolla.

Kaupunkien avustukset tullaan antamaan joko raha-apuna tai humanitaarisena materiaaliapuna yhteistyössä Suomen valtion, avustusjärjestön tai muun luotettavan yhteistyökumppanin kautta.

– Sota Ukrainassa on aiheuttanut humanitaarisen hätätilan ja apu sodan keskellä oleville on nyt tärkeää. Kaupungit haluavat osoittaa tukensa ukrainalaisille tässä erittäin surullisessa ja järkyttävässä tilanteessa, edellä mainittujen kaupunkien pormestarit ja kaupunginjohtajat toteavat.

Vaasan kaupunki kannustaa myös muita Suomen kuntia, varsinkin Pohjanmaalla, vastaavaan yhteistyöhön Ukrainan ihmisten hyväksi.

Lisätietoja Vaasan osalta antaa:
kaupunginjohtaja Tomas Häyry