Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan taiteilijaseura siirtyy Taidehalliin vuoden 2024 alusta lähtien

Julkaistu: 2.12.2022

Kasarmialueen kulttuuritoimijoille on etsitty uusia tilaratkaisuja toiminnan harjoittamisen jatkumiseksi vuoden 2024 alusta lähtien.
Kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti, että Vaasan taidehallin tilat vuokrataan Vaasan taiteilijaseuralle.

Vaasan kaupunki on vuokrannut kasarmialueen tiloja kulttuuritoimijoille, kuten Vaasan taiteilijaseuralle sekä taiteilijoille. Vuokraustoiminnasta luovutaan vuoden 2023 loppuun mennessä, kun alueen rakennukset remontoidaan päiväkotitiloiksi.

Yhtenä ratkaisuna tilakysymykseen on noussut Vaasan taidehallin vuokrausmahdollisuus. Kulttuuri- ja liikuntalautakunnalle esitettiin, että Vaasan kaupungin museot vuokraisivat vuoden 2024 alusta lähtien Vaasan taidehallin tilaa Vaasan taiteilijaseuralle, joka menettää nykyisen toimitilansa kasarmialueella.

–Tässä muutostilanteessa pyrimme turvaamaan kaupungin kuvataidekentän moniäänisyyden säilymisen ja kehittymisen, kertoo museotoimenjohtaja Elina Bonelius.

Vaasan kaupungin museot vastaa viidestä toimipisteestä, joista yksi on Vaasan taidehalli. Taidehallin tiloja vuokrataan tällä hetkellä myös Valokuvayhdistys Ibikselle.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta linjasi 27.10.2022, että kulttuuri- ja kirjastopalvelut saa käyttöönsä nykyisen kasarmirakennus 13:n vuokrasta vapautuvan noin 90 000 euron määrärahan, joka kohdennetaan vapaan kentän kulttuuritoimijoiden vuokra- ja toiminta-avustuksiin vuodesta 2024 lähtien. Samalla kartoitettiin vaihtoehtoisia tilaratkaisuja kasarmialueella toimintaansa harjoittaville, mutta myös muille vapaan kentän kulttuuritoimijoille. Keskustelu tilaratkaisuista jatkuu.