Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan tutkitut uimarannat täyttävät edelleen laatuvaatimukset

Julkaistu: 23.7.2021

Vaasassa ja Laihialla maanantaina 19.7.2021 otettujen uimavesinäytteiden mukaan kaikkien tutkittujen uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset.

Näytteet on otettu kaikilta Vaasan 12 yleiseltä uimarannalta, joita ovat Ahvensaari, Hietasaari, Kustaanlinna, Mansikkasaari, Strömsö, Isolahti, Kronvik, Leirintäalue, Paratiisisaari, Vikinga sekä Merikaarron etelä- ja pohjoisranta. Lisäksi näytteet on otettu Laihian Säivänkankaan uimapaikalta.

Kaikkien tutkittujen uimarantojen uimavedet täyttivät laatuvaatimukset.

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan rannikon uimavesissä suolistoperäisten enterokokkien määrä on oltava alle 200 pmy/100 ml ja Escherichia colin on oltava alle 500 mpn/100 ml. Syanobakteereja eli sinileviä ei saa havaita aistinvaraisesti uimavedessä tai uimarannalla.

Katso taulukosta tarkemmat tulokset.

Vaasassa ja Laihialla seurataan uimarantojen vedenlaatua uimakaudella 15.6.-31.8.2021. Seuraava ja uimakauden viimeinen näytteenottopäivä on 9.8.2021.

Sinileväesiintymiä ei ole todettu

Sinileväesiintymiä ei todettu näytteenoton yhteydessä yleisillä uimarannoilla Vaasassa ja Laihialla.

Lämpimien ja tyynten säiden jatkuessa sinileviä voi esiintyä uimavedessä. Sinilevät voivat esiintyä vedessä hippusina tai värjätä veden vihreäksi.

Vaasan kaupunki seuraa yleisten uimarantojen uimaveden sinilevätilannetta ja tiedottaa tilanteesta. Sinilevän määrä vedessä voi kuitenkin vaihdella nopeasti jopa saman päivän aikana. Siksi uimarin kannattaa itse aina arvioida silmämääräisesti uimavettä ennen uimista. Jos havaitsee uimavedessä esimerkiksi normaalista poikkeavaa väriä, hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta uimarannan ylläpitäjälle tai kunnan terveydensuojeluviranomaiselle.