Ohita valikko
Strömsön uimarannan aluetta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan tutkitut uimarannat täyttävät laatuvaatimukset

Julkaistu: 13.8.2021

Vaasassa ja Laihialla maanantaina 9.8.2021 otettujen uimavesinäytteiden mukaan kaikkien tutkittujen uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset.

Näytteet on otettu Vaasan 12 yleiseltä uimarannalta, joita ovat Ahvensaari, Hietasaari, Kustaanlinna, Mansikkasaari, Strömsö, Isolahti, Kronvik, Leirintäalue, Paratiisisaari, Viikinga sekä Merikaarron etelä- ja pohjoisranta. Lisäksi näytteet on otettu Laihian Säivänkankaan uimapaikalta.

Kaikkien tutkittujen uimarantojen uimavedet täyttivät laatuvaatimukset.

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan suolistoperäisten enterokokkien määrä on oltava alle 200 pmy/100 ml ja Escherichia colin on oltava alle 500 mpn/100 ml. Syanobakteereja eli sinileviä ei saa havaita aistinvaraisesti uimavedessä tai uimarannalla.

Katso taulukosta tarkemmat tulokset.

Vaasassa ja Laihialla seurataan uimarantojen vedenlaatua uimakaudella 15.6. – 31.8.2021. Tämä oli uimakauden viimeinen seurantakalenterin mukainen näytteenotto.

Sinileväesiintymiä ei ole todettu

Sinileväesiintymiä ei todettu näytteenoton yhteydessä yleisillä uimarannoilla Vaasassa ja Laihialla.

Vaasan kaupunki seuraa yleisten uimarantojen uimaveden sinilevätilannetta ja tiedottaa tilanteesta. Uimarin kannattaa kuitenkin myös itse aina arvioida silmämääräisesti uimavettä ennen uimista. Sinilevät voivat esiintyä vedessä hippusina tai värjätä veden vihreäksi. Jos havaitsee uimavedessä esimerkiksi normaalista poikkeavaa väriä, hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta uimarannan ylläpitäjälle tai kunnan terveydensuojeluviranomaiselle.