Ohita valikko
uimaranta

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasan tutkitut uimarannat täyttivät laatuvaatimukset

Julkaistu: 16.8.2023

Viikolla 32 on otettu Vaasan kaikilta yleisiltä uimarannoilta (13 kpl) seurantakalenterin mukaiset uimavesinäytteet. Kaikkien tutkittujen uimarantojen uimavedet täyttivät laatuvaatimukset. Uimarannoilla ei ole havaittu sinilevää.

Uimavesinäytteitä on otettu 7.–8.8. kaikilta 13 yleiseltä uimarannalta, joita ovat Ahvensaari, Hietasaari, Kustaanlinna, Mansikkasaari, Strömsö, Isolahti, Kronvik, Leirintäalue, Paratiisisaari, Viikinga, Merikaarron etelä- ja pohjoisranta sekä Säivänkangas Laihialla. 

Tutkittujen uimarantojen uimavedet täyttivät laatuvaatimukset. Hietasaaren uimavesitulos sivusi bakteerien osalta toimenpiderajaa, minkä takia Hietasaaren uimarannasta otettiin uusintanäyte 11.8., joka täytti laatuvaatimukset. Isolahden uimarannalla puolestaan on runsaasti kaislaroskaa rannassa. 

Vaasan ja Laihian uimarantojen (13 kpl) vedenlaatua seurataan säännöllisesti uimakaudella 15.6.-31.8.2023. Otetut näytteet olivat viimeiset, jotka on otettu seurantakalenterin 2023 mukaan. 

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan rannikon uimavesissä suolistoperäisten enterokokkien määrä on oltava alle 200 pmy/100 ml ja Escherichia colin on oltava alle 500 mpn/100 ml. Syanobakteereja eli sinileviä ei saa havaita aistinvaraisesti uimavedessä tai uimarannalla.   

Jos uimari havaitsee uimavedessä jotain epäilyttävää, kuten normaalista poikkeavaa väriä tai hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta kunnan terveydensuojeluviranomaiselle (Vaasan kaupungin ympäristöosasto, keskuksen puh. (06) 3251 111, terveysvalvonta@vaasa.fi) tai rannan ylläpitäjälle, jonka yhteystiedot löytyvät uimarannan ilmoitustaululta. 

Uimavesien yhteenvetotulokset 7.-8.8.2023 (pdf)