Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Kaksi naista ja mies esiintyvät lavalla Aalto-yliopistossa.

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan yrityselämä yllätti Otaniemessä

Vaasalaisia työnantajia lähti yhdessä Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Opiskelijat yllättyivät seudun monipuolisista työmahdollisuuksista.

Aalto-yliopistolla perjantaina 25.10. pidetyillä Urakokkareilla (Karriärcoccare) olivat mukana Wärtsilä, ABB, YIT, WasaGroup, Wapice, Devatus, TK-Engineering ja Vaasan kaupunki. Tapahtuma oli jatkoa korkeakouluopiskelijoiden täsmärekrytointiin kehitetylle konseptille ”Karriärsitzen”, jota testattiin onnistuneesti Uumajan yliopistossa viime helmikuussa.

– Koska suomalaisia opiskelijoita haki ja pääsikin Vaasaan kesätöihin konseptin ansiosta, testasimme samaa nyt Aalto-yliopistolla. Paikalle saapui viitisenkymmentä seudun työmahdollisuuksista kiinnostunutta opiskelijaa, joista suurin osa oli kotoisin Pohjanmaalta, kertoo kehittämispäällikkö Nina Hautio Vaasan kaupungilta.

Haution mukaan opiskelijat arvostivat erityisesti mahdollisuutta päästä juttelemaan kasvotusten työnantajien kanssa. Samalla opiskelijat saivat tutustua lähemmin vaasalaisyritysten toimintaan, rekrytointiprosessiin ja työskentelytapoihin.

–  Moni yritys pystyy tarjoamaan halutuille osaajille joustavia työsuhteita ja mahdollisuuksia osa-aikatyöhön. Yrityksille tämä onkin fiksu keino rekrytoida tulevaisuuden työntekijöitä, sanoo yritysneuvoja Olav Nylund Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista.

Urakokkarit järjestettiin yhteistyössä Aalto-yliopiston osakunnan Teknologföreningenin kanssa. Teknologföreningenin elinkeinovastaava Siiri Korhonen piti tapahtumaa erittäin onnistuneena.

– Saimme tilaisuuden ansiosta kattavan kuvan vaasalaisista yrityksistä. Suurin yllätys opiskelijoille oli, että työmahdollisuuksia on seudulla niin paljon, Korhonen sanoo.

Kaksi naista ja mies seisoo lavalla Aalto-yliopistolla.
Konseptin yhdessä kehittäneet Nina Hautio ja Olav Nylund avasivat tilaisuuden Aalto-yliopistolla Siiri Korhosen (kesk.) kanssa.

Vaasalaisia yritysedustajia Aalto-yliopistolla
Urakokkareilla oli mukana kahdeksan vaasalaisyritystä. Kuva: Frida Björklund

Energiakeskittymä kiinnostaa

Pietarsaaresta kotoisin olevat opiskelijat Victor Granlund ja Linda Autio kehuivat Urakokkareiden tunnelmaa ja toivoivat tapahtumasta jokavuotista. Granlund toivoi erityisesti löytävänsä Vaasasta kesätyö- ja lopputyöpaikan. Autiota kiinnostaa työ Vaasan kaupungin kaavoituksessa.

– Haluaisin asua kotikaupunkiani isommalla paikkakunnalla mutta kuitenkin Pohjanmaalla lähellä luontoa ja sukulaisiani, joten Vaasa olisi hyvä vaihtoehto, Autio pohti.

Energia- ja ympäristötekniikkaa opiskeleva Oskar Kallio on kuullut seudun energiaklusterista ja voisi muuttaa kaupunkiin kotipaikkakunnaltaan Tammisaaresta: yrityksistä häntä kiinnostivat erityisesti Wärtsilä ja WasaGroup. Pedersöreläisen Elin Nymanin mielestä opiskelijoiden on hyvä saada tietoa erilaisista työmahdollisuuksista Vaasan seudulla.

– Aiemmin tiesin seudulta vain isompia vientiyrityksiä, mutta nyt pääsin tutustumaan myös pienempiin kiinnostaviin yrityksiin, Nyman iloitsi.

Nainen hymyilee Aalto-yliopistolla
Neljännen vuoden opiskelija Elin Nyman haluaisi tulevaisuudessa työskennellä ABB:lla, Wärtsilässä tai Wapicella.

Kaksi miestä ja nainen hymyilevät rekrytointimessuilla Aalto-yliopistolla.
Oskar Kallio (vas.), Linda Autio ja Victor Granlund nauttivat Urakokkareiden tunnelmasta. Kuva: Frida Björklund

Uramahdollisuudet odottavat

Urakokkarit-tapahtumaan osallistuneen WasaGroupin henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarkan mukaan konsepti on toimiva, ja yritys aikoo olla mukana myös jatkossa.

– Kävimme tapahtumassa antoisia keskusteluita rakennusalan opiskelijoiden kanssa. Yhdessä muiden vaasalaisyritysten kanssa annoimme Vaasan alueen työpaikoista houkuttelevan ja monipuolisen kuvan, minkä uskomme johtavan myös paluumuuttoihin seudulle, Peräsarka sanoi.

Wapicen henkilöstöjohtaja Kati Korolainen-Kujalan mielestä paikalla oli erittäin innostuneita ja osaavia opiskelijoita. Myös TK-Engineeringin toimitusjohtaja Timo Kesti ja myynti- ja talousassistentti Maria-Teresa Vuotari iloitsivat opiskelijoiden kiinnostuksesta vaasalaisyrityksiä kohtaan.

– Kiinnostusta ja potentiaalia löytyi oikein kiitettävästi. Toivotimme opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi Vaasaan, uramahdollisuudet odottavat!

Neljä miestä ja nainen seisovat messupisteellä Aalto-yliopistolla
Urakokkarit oli erittäin onnistunut tapahtuma, jossa opiskelijat näkivät, kuinka paljon Vaasan seudulla tapahtuu, kertoi YIT:n aluejohtaja Mikael Snellman.

Julkaistu: 31.10.2019