Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasanpuistikon ja Koulukadun risteyksen liikennejärjestelyt muuttuvat 27.3.2024 alkaen

Julkaistu: 27.3.2024

Vaasanpuistikon ja Koulukadun risteyksen liikennejärjestelyt ja liikennevalo-ohjaukset muuttuvat 27.3.2024 alkaen. Jatkossa keskustasta tultaessa vasen kaista on tarkoitettu vain vasemmalle kääntyville, ja Vaskiluodon suuntaan ajava liikenne kulkee yhtä kaistaa pitkin.

Muutoksen tavoitteena on antaa pidempi vihreä suoraan kulkevalle liikenteelle, vähentää Vaskiluodon suunnan jonoutumista ja samalla parantaa liikenteen sujuvuutta myös Koulukadulla.

Vaskiluodon suunnasta voi kääntyä vasemmalle sekä pallo-opastimen vihreän aikana, että nuolivalolla niin sanotun jälkivihreän aikana. Jälkivihreän syttyessä vastaantulevalle liikenteelle palaa punainen. Pallo-opastimen vihreän aikana vasemmalle kääntyvän tulee väistää vastaantulevaa liikennettä.

Vaskiluodosta saapuvalle rekkaliikenteelle on luvassa etuuksia liikennevaloissa, jonka myötä erityisesti ylämäessä tapahtuvia pysähdyksiä pyritään minimoimaan.

Risteysalueelle tehtävä muutos liittyy laajempaan kokonaisuuteen, jossa Vaasanpuistikon, Sepänkyläntien ja Kokkolantien liikennevalo-ohjauksiin ja laitteistoon on tehty parannuksia talven aikana.

– Olemme simuloineet erilaisia vaihtoehtoja, joihin muutokset perustuvat. Tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta niin, että liikennevalot mukautuvat entistä paremmin vallitsevaan liikennetilanteeseen, sähköinsinööri Aripekka Pietiläinen kertoo.

Liikennevalo-ohjelmointien ja laitteiston päivitys voi aiheuttaa väliaikaisesti ylimääräisiä pysähdyksiä liikenteeseen. Toivomme liikkujilta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä muutosvaiheen aikana.