Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasassa kartoitetaan pyöräteiden kuntoa mobiilipelillä

Julkaistu: 1.7.2022

Vaasa joukkoistaa pyöräteiden kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelin avulla: paikalliset tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja kevyen liikenteen väylien kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 9.7. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

– Vaasassa pyöräiltävää riittää jopa 200 kilometriä, mutta uskomme paikallisten kartoittavan sen valmiiksi jo viikonlopun aikana, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Kerää rahan arvoisia virtuaalisia marjoja ja hedelmiä

Pelaaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella, joka tarjoaa karttanäkymän Vaasan kevyen liikenteen väylistä. Pyöräteille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä yli kahden euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla tiestä videota. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

Kun joku kerää pelissä marjan tai hedelmän, se katoaa reaaliajassa kaikkien käyttäjien ruuduilta. Videoista analysoidaan tekoälyn avulla pyöräteiden vauriot. Näin kaupunki saa tietoa siitä, mihin päällystystöihin varatut eurot saadaan parhaiten käytettyä.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Pirkanmaalla, Seinäjoella, Lapualla, Jämsässä ja Laukaassa. Vaasassa tuleva pyörätiekartoitus on jatkoa kesäkuun tempaukselle, jossa kaupungin ajoradoista kerättiin kuntotietoa samalla menetelmällä.

Mikä on Crowdsorsa?

  • Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Briteissä.
  • Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.
  • Peli tunnettiin aiemmin nimellä Crowdchupa, joka päivittyi uudistuneen sovelluksen ja sen sorsamaskotin myötä hieman suomalaisempaan muotoon.