Ohita valikko
Seniorit

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vanhusneuvoston tärkeimpänä tehtävänä jatkuu hyvinvointialueen suunnittelun ja toteutumisen seuraaminen

Julkaistu: 8.3.2022

Vaasan vanhusneuvoston vuoden 2022 tärkeimpänä tehtävänä, edellisvuoden tapaan, jatkuu Pohjanmaan hyvinvointialueen suunnittelun ja toteutumisen seuraaminen sekä Vaasan kaupungin ikäystävällisyyden kehittäminen.

Vanhusneuvosto seuraa Pohjanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten palveluverkon suunnittelua ja ottaa kantaa suunnitelmiin tarvittaessa vaasalaisten ikäihmisten näkökulmasta.

Palveluiden saavutettavuus, keskittäminen ja digitalisointi ovat asioita, joita neuvosto seuraa erityisen tarkasti. Vanhusneuvosto on myös mukana vanhuspalveluiden laadun ja riittävyyden arvioinnissa.

Kaupungin ikäystävällisyyden kehittäminen jatkuu

– Vanhusneuvoston tekemän aloitteen myötä Vaasa liittyi viime vuonna Maailman terveysjärjestön Ikäystävällisten kaupunkien verkostoon. Ikääntyneiden hyvinvoinnin edistämisessä tarvitaan poikkihallinnollista yhteistyötä ja kaupungin ikäystävällisyyttä onkin suunniteltu viime vuosien aikana yhteistyössä vanhusneuvoston ja kaupungin eri hallintokuntien vastuuhenkilöiden kanssa, kertoo Vaasan vanhusneuvoston puheenjohtaja Irmeli Mandell.

– Vuoden aikana vanhusneuvosto aikoo edistää myös ikäihmisten yhteisöllistä asumista ja palveluiden löydettävyyttä kaupungin nettisivuilla. Lisäksi käydään keskustelua Vaasassa tarjolla olevasta digituesta sekä seurata muun muassa joukkoliikennesuunnitelman toteutumista, täydentää Vaasan vanhusneuvoston varapuheenjohtaja Ritva Heiman.

Neuvoston edustajat osallistuvat myös Ristinummen lähiökehittämishankkeeseen, kaupunginosien esteettömyyskartoituksiin, kaupungin soveltavan liikunnan suunnitteluryhmään sekä kulttuurisen vanhustyön kehittämisryhmään.

Virkistystapahtumia ja luentotilaisuuksia ikäihmisille koronatilanteen salliessa

Vanhusneuvoston järjestämiä tapahtumia ovat muun muassa kesärieha Vuorikeskuksen pihalla sekä loppusyksyn seniorijuhla, jossa ohjelmassa on paikallisten eläkeläisyhdistysten musiikki- ja tanssiesityksiä sekä tunnustuksen antaminen vuoden ikäihmisten hyvinvoinnin edistäjälle.

Lue Vaasan vanhusneuvoston toimintakirje 1/2022 kokonaisuudessaan täältä.