Ohita valikko
Opiskelija koneella

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Verkkokirjaston osoite vaihtuu 7.6. lähtien ja kirjaston toimipisteet avautuvat

Julkaistu: 5.6.2023

Vaasan kaupunginkirjaston toimipisteet avautuvat kirjastojärjestelmän vaihdon jälkeen 8.6.2023 lähtien, jolloin kirjasto siirtyy kesäaukioloaikoihin. Uuteen verkkokirjastoon pääsee kirjautumaan 7.6.2023 alkaen.

Osana Vaasan kaupunginkirjaston laajaa kirjastojärjestelmän uusimista vaihtuu myös verkkokirjaston osoite, joka on 7.6. lähtien http://kirjasto.vaasa.fi/. Verkkokirjastoon kirjaudutaan edelleen omalla asiakastunnuksella ja pin-koodilla.

–Verkkokirjaston sivut ovat erinäköiset, mutta siellä on edelleen kirjaston tapahtumia ja uutisia etusivulla. Myös sivujen muu sisältö pysyy samankaltaisena uudessa verkkokirjastossa, kertoo palvelupäällikkö Jimmy Pulli. 

Uusia toiminnallisuuksia

Uutena toiminnallisuutena asiakas voi muun muassa tilata oman pin-koodinsa unohtuneen numerosarjan tilalle. Koodi lähetetään sähköpostiin. Pin-koodilla kirjaudutaan verkkokirjastoon ja sen avulla voi itse uusia ja varata lainoja. Uudessa verkkokirjastossa voi pian myös rekisteröityä asiakkaaksi. Aikaisemmin nämä toiminnot hoidettiin ainoastaan kirjaston asiakaspalvelutiskillä.

–Verkossa maksaminen ei vielä onnistu kuten aiemmin, mutta myöhemmin myös uuteen verkkokirjastoon tulee mahdollisuus maksaa aineistojen myöhästymismaksuja, kertoo Pulli.

Kesäaukioloajat tulevat voimaan

Vaasan kaupunginkirjaston toimipisteet avataan viimeistään torstaina 8.6., jolloin kirjasto siirtyy kesäaukioloaikoihin.

Toimipisteistä Palosaaren kirjasto ja Sundomin omatoimikirjasto avautuvat jo edellisenä päivänä, sillä niissä testataan uuden järjestelmän toimimista.