Förbigå menyn
Opiskelija koneella

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Webbiblioteket har en ny adress från och med 7.6, dessutom öppnar biblioteken

Publicerad: 5.6.2023

Efter byte av bibliotekssystem är Vasa stadsbiblioteks serviceställen åter öppna från och med den 8.6.2023, då biblioteket övergår till sommaröppethållning. Från och med den 7.6.2023 går det att logga in i det nya webbiblioteket.

Som en del av den stora processen att byta bibliotekssystem för Vasa stadsbibliotek ändras också webbibliotekets adress, som från och med den 7.6 är http://bibliotek.vasa.fi. Inloggning sker fortsättningsvis med eget kundnummer och pin-kod.

-Webbiblioteket ser annorlunda ut, men ingångssidan visar fortfarande bibliotekets nyheter och evenemang. Sidornas övriga innehåll förblir också sig likt i det nya webbiblioteket, berättar servicechef Jimmy Pulli.

Nya funktioner

Som ny funktion kan kunden bland annat beställa en ny pin-kod om hen har glömt sifferserien. Koden skickas till kundens e-post. Pin-koden används för att logga in i webbiblioteket och med den kan kunden själv förnya och reservera material. I det nya webbiblioteket kommer det snart vara möjligt att registrera sig som kund. Tidigare har dessa funktioner gått att sköta endast i bibliotekets kundbetjäning.

–Nätbetalning lyckas inte ännu, som varit fallet tidigare, men senare kommer även möjligheten att betala förseningsavgifter online, berättar Pulli.

Sommaröppethållningstiderna träder i kraft

Vasa stadsbiblioteks serviceställen öppnar senast torsdagen den 8.6, då biblioteket övergår till sommaröppethållning.

Av serviceställena öppnar Brändö bibliotek och Sundom meröppna bibliotek redan föregående dag, eftersom de utgör testplatser för det nya systemets funktion.