Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Tyrskyävä meri

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Voimakas syysmyrsky rantautuu Vaasaan – Näin varaudut myrskyyn etukäteen

Suomeen on saapumassa tänään poikkeuksellisen voimakas syysmyrsky. Pohjanmaalle myrskyn ennustetaan rantautuvan keskiviikkoiltapäivällä 16.9. ja kestävän runsaan vuorokauden.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan myräkkä voi aiheuttaa muun muassa puiden kaatumisia ja sähkökatkoja. Myös merelle on myös luvattu erittäin voimakasta aallokkoa, jonka vuoksi vesille ei kannata lähteä lainkaan ja muutenkin matkustamista on syytä välttää. Jos autoilu on välttämätöntä, varaa mukaan lämpimät ulkoiluvaatteet, ruokaa ja juomaa.

Myrskyihin on aina viisasta varautua etukäteen. Lataa siis matkapuhelimet ja tarkista taskulamppujen paristot mahdollisten sähkökatkojen varalle. Tarkista ja tarvittaessa päivitä myös kotivarasi. Lue lisää kotitalouksien varautumisesta.

Myrskyn aikana pelastuslaitos hoitaa akuutteja ja vaaraa aiheuttavia tilanteita. Ennen kuin soitat hätäkeskukseen, mieti aiheuttaako tilanne välitöntä haittaa tai vaaraa. Jos puut ovat kaatuneet sähkölinjan päälle, ilmoita asiasta oman alueesi energiayhtiöön. Linjojen päälle kaatuneita puita ei saa mennä itse poistamaan sähköiskuvaaran takia.

Julkaistu: 16.09.2020