Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Voltti, Watti ja Ohmi – Mini-Lifti-yhteiskäyttöautot saivat nimet vuokrausta helpottamaan

Julkaistu: 1.12.2022

Vaasalaisten yhteiset Mini-Lifti-yhteiskäyttöautot ilmestyivät katukuvaan syyskuussa. Samalla käynnistyi nimikilpailu, jossa jokaiselle autolle etsittiin omaa yksilöivää nimeä. Nimiehdotuksia tuli lähes 300, joista voittajaksi valittiin nimiperhe Voltti, Watti ja Ohmi. Mini-Lifteillä on ollut Vaasassa satoja käyttäjiä ja ajettuja kilometrejä on kasassa jo yli 12 000.

– Hyviä nimiehdotuksia tuli huima määrä. Nimien tarkoitukseni on tuoda positiivista fiilistä, mutta ennen kaikkea helpottaa autojen yksilöimistä ja vuokrausta, Mini-Lifteistä kaupungin osalta vastaava Krista Haapamäki kertoo.

Autot varataan Mini-Liftien operoinnista vastaavan Omagon sovelluksen kautta. Yksilöivät nimet löytyvät sekä sovelluksesta, että teipattuna auton kyljestä, jolloin oikean auton valinta on nopeaa ja helppoa.

Autot saaneet hienon vastaanoton

Kolme täyssähköistä, automaattivaihteista Mini-Lifti-yhteiskäyttöautoa sijaitsevat kaupunkiympäristön toimipisteen parkkipaikalla osoitteessa Kirkkopuistikko 26. Arkipäivisin autot ovat kaupungin työntekijöiden käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin kenen tahansa vuokrattavissa.

Omagon myyntipäällikkö Jeremias Lahtinen kertoo aloituksen sujuneen yli odotusten.

– Usein kestää aikansa, että uusi palvelu löytää käyttäjänsä. Mini-Liftin startti on ollut kuitenkin erittäin lupaava ja autot ovat keskimäärin useita tunteja liikenteessä joka päivä, Lahtinen kertoo.

Vaasassa käyttäjiä on ollut tähän mennessä satoja ja marraskuun loppuun mennessä ajettuja kilometrejä oli kasassa jo yli 12 000.

– Sekä kaupungin työntekijät, että muut asukkaat ovat selvästi löytäneet palvelun ja saamamme palaute on ollut pääosin positiivista. Toki myös kehitettävää riittää, ja pyrimmekin tarttumaan palautteisiin ja tekemään Mini-Liftin käyttöönotosta mahdollisimman helppoa, Haapamäki ja Lahtinen toteavat.

Lue lisää yhteiskäyttöautoista osoitteesta vaasa.fi/mini-lifti ja tutustu tarkempiin käyttöohjeisiin Omagon sivuilla. Palveluun rekisteröitymisen jälkeen asukkaat voivat vuokrata auton käyttöönsä liittymiskoodilla MINILIFTI22.